KRISTIANSAND: Det var om morgenen 11. september at politiet fikk melding om at to våpenskap var stjålet fra Songdalen Jeger og Fiskeforenings avlåste lokaler i Stemtjønn.

Like etter, klokken 09.46, fikk politiet melding om at to våpenskap lå ved Breland stasjon. Det ene skapet var åpnet.

Nektet for ei hagle

I retten hevdet 21-åringen at våpenskapene kun inneholdt ei hagle. Retten fant det imidlertid bevist ut over enhver tvil at det var to hagler i skapene.

Den sammen natten brøt mannen seg inn i ei hytte ved Vormevannet i Lindesnes. Her stjal han et aggregat. I retten forklarte 21-åringen at han skulle bruke aggregatet til å åpne låsene i våpenskapene.

I retten måtte 21-åringen også svare for ulovlig kjøring, samt ulovlig oppbevaring av våpen.

Skadet barnemor

Mannen sto også tiltalt for å ha oppsøkt en kvinne i hennes hjem i Lyngdal. Kvinnen er mor til deres felles barn. Ved en anledning kastet tiltalte en leke på kvinnen slik at hun fikk smerter i ribbeina samt et kutt i håndflaten og blåmerke på albuen. Volden skjedde med deres felles barn til stede.

— Se hva du fikk meg til å gjøre, skal mannen ha sagt til kvinnen.

Han skal også ha sagt at han ville vært langt mer brutal dersom deres felles barn ikke var til stede.

På vei ut av leiligheten rev han ned en kjøkkenhylle og knuste glasset i ytterdøra. Tiltalte nektet for dette i retten.

Frifunnet for softgun-skyting

21-åringen sto også tiltalt for å ha skutt på en annen mann med softgun. Retten fikk se bilder av skadene til offeret. Tiltalte ble imidlertid frifunnet for dette punktet da den fornærmede mannen ikke innleverte anmeldelse, forklarte seg for politiet eller møtte i retten.

21-åringen er tidligere domfelt fem ganger i perioden fra 2008 til 2012. I det vesentligste for vinningskriminalitet.