ARENDAL: De tre polakkene ble pågrepet etter at 23-åringen kom løpende naken ut av en leilighet i Grimstad sentrum ved 21-tiden lørdag 5. juni. Alle tre har sittet i politiets varetekt siden pågripelsen. Samtlige nekter straffskyld.

Politiet venter nå på den skriftlige rapporten fra Rettmedisinsk Institutt, som har gjennomført dna-analyser i saken. Undersøkelsene er avsluttet, men politiet ønsker ikke å si noe om resultatet før den endelige rapporten foreligger.

— I voldtektssaker er tekniske bevis av avgjørende betydning. Når disse foreligger vil det bli gjennomført nye avhør av de involverte, sier politiadvokat Leif Aleksandersen ved Agder politidistrikt.

Den ene av polakkene har forklart at han hadde seksuell omgang med kvinnen, men at dette skjedde frivillig. De to andre nekter for enhver seksuell kontakt med 23-åringen. Forklaringen til de tre mennene står i sterk kontrast til kvinnens opplevelse.

— Kvinnen ble observert av naboer da hun kom løpende naken ut i gaten og ropte om hjelp. De siktede tar avstand fra jentas forklaring og sier de ikke har hørt noen skrike om hjelp, sier Aleksandersen.

23-åringen oppsøkte etter hvert betjeningen ved et gatekjøkken. Hun skal da ha vært blodig og forslått. Polakkene har i avhør stilt seg uforstående til hvordan kvinnen har blitt påført disse fysiske skadene.