Flott: Pent stod de og pent sang de, elevene fra Solholmen skole på Grim. Foto: Anne Smith Lorentz
Varmende: Frelsesarmeens soldat, Marit Johansson, synes det er helt enestående med alle barna som kommer og putter penger på julegryta. Foto: Anne Smith Lorentz
Klingende mynt:?Julegryta svinger, pengene de klinge -linge -linger. Fjerdeklassingene sang for full hals. Her er det Anna Vu, Nathalie Ratte og Fabian L. Meling som står foran, nærmest gryta. Foto: Anne Smith Lorentz

— Først hadde vi matteprøve, så gikk vi til byen for å synge og putte penger på gryta, forteller Miriam M. Loyko. Hele fjerdeklasse var med da pengene de har tjent skulle leveres.

— Vi har gjort jobber hjemme og fått betalt for det. Jeg dekket på og laget middag hjemme, forteller Loyko.

— Vet du hva Frelsesarmeen gjør?

— De hjelper andre som ikke har det så godt som oss, svarer niåringen.

Elevene fra Grim har hatt besøk av en frelsesarmesoldat på skolen, som fortalte om arbeidet de gjør. De har også hatt julespill, om nisser, julebudskapet og nestekjærlighet. Der sang de også sangen de framførte ved julegryta i går, om klinge -linge -lingende mynt i en svingende julegryte. Til sammen seks hundre kroner klang i gryta etter elevenes besøk.

— Vi satt et tak på 20 kroner per person, slik at det ikke skulle være en høy terskel. Vi har mange elever fra flere sosiale lag, og det er viktig at alle kan gi, sier kontaktlærer Karianne Pedersen. Soldat og tilskuer fra Frelsesarmeen takket elevene for sangen og for pengegaven.

— Det er helt fantastisk. Det er en glede å stå her og høre på dem. Jeg tror de er veldig opptatt av å gi også, og ønsker at andre skal få noe, sier en imponert Marit Johansson.