KRISTIANSAND: Avhørene av mannen tok til i går, men ble ikke ferdige. Det ble derfor gjennomført avhør mellom 16.30 og 19.30 i kveld.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen opplyser til fvn.no at siktede har forklart at han var alene i leiligheten sammen med avdøde Tzehaynesh Beyene Araya (38) da drapet skjedde.

I avhøret forklarte mannen at han forstår at han må ha stukket kvinnen, men at han husker ikke hendelsen. Han erkjenner derfor ikke straffskyld.

— Jeg kan ikke si hva som har kommet fram under avhørene i kveld, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen.

Fare for bevisforspillelse

- Har siktede erkjent forholdet?

— Det har jeg heller ikke lyst til å komme inn på. Det blir galt av meg å referere noe som helst av innholdet i avhørene, med tanke på faren for bevisforspillelse, sier Hansen.

-Har siktede vært i stand til å gjennomføre avhøret sammenhengende?

— Etter det jeg kjenner til, har avhørssituasjonen vært grei, sier Hansen.

Endret siktelsen

I forbindelse med dagens avhør ble siktelsen mot mannen er endret fra legemsbeskadigelse med døden til følge, til forsettlig drap.

— Etter det jeg vet, er han nå siktet for forsettlig drap, etter straffelovens paragraf 233, sier Hansen.I morgen fremstilles den drapssiktede 30-åringen for varetektsfengsling.

Ber om full isolasjon

— Når det blir, får vi rede på i morgen tidlig beskjed fra retten, da vil vi fremme begjæring om brev- og besøksforbud i fire uker, samt isolasjon.

Isolasjon kan besluttes for inntil to uker av gangen.

— Det ligger i betegnelsen hva det medfører, siktede vil sitte totalt isolert, sier Hansen.

Fvn.no har tidligere skrevet at kvinnen skal ha blitt drept med flere knivstikk. Den foreløpige obduksjonsrapporten kom i dag til politiet i Kristiansand, men politiet har ikke ønsket å gå ut med opplysninger fra rapporten.