ARENDAL: – Et parti som har råd til å vrake Dagrun Eriksen, har meget god råd. Hun gjør en svært dyktig jobb som nestleder i partiet. Dagrun er den mest markante politikeren på Sørlandet, var Hareides krystallklare kommentar under partilederdebatten under Arendalsuka.

Debattstyrer Geir Helljesen spurte Hareide om hva han synes om at styret i Eriksens eget lokallag, Kristiansand KrF, vil stryke Eriksen fra nominasjonsprosessen og erstatte henne med Hans Fredrik Grøvan.

— Ydmyk over rosen

Dagrun Eriksen var i perlehumør etter partilederdebatten, og koste seg på utendørs konsert i Pollen.

– Jeg skvatt da Helljesen stilte spørsmålet, og var veldig usikker på hva Hareide kom til å svare. Jeg er ydmyk over rosen jeg fikk, og ble sørlandsk rød i kinnene. Det var utrolig hyggelig, og jeg setter enorm pris på støtten fra partilederen. At han kalte meg den mest markante politikeren fra Sørlandet, er stort, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

- Finnes andre

KrFs varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, var til stede under debatten.

– Hareide må få lov til å mene hva han vil. Men jeg er takknemlig for at Knut Arild presiserer at det er Vest-Agder KrFs eget ansvar å velge hvilken kandidat vi vil ha på førsteplassen til Stortinget, sier Kristiansen.

– Jeg er glad i Dagrun. Hun er en dyktig politiker. Mitt anliggende er at jeg mener det finnes andre som er bedre egnet til å bekle førsteplassen til Stortinget, sier Kristiansen.