Foto: Tommy Ellingsen/Aftenbladet

STAVANGER/SIRDAL: – Dette var en trist start på vinteren. Da melding om at en person var funnet død, hadde vi ingen anelse om at flere hadde forulykket, sier lensmann Egil Netland.

Fire timer etter det første funnet, var ytterligere to personer funnet døde og delvis begravd av snø. Den ene hadde lagt seg inni en sovepose i et forsøk på å holde seg varm. Ettersom det var fire personer som hadde skrevet seg inn i gjesteboka på hytta ved Taumevatn og det også ble funnet en ryggsekk til en fjerde person i nærheten av de døde, fortsatte letingen fram til det ble mørkt.

— Nå har det blitt mørkt. Det er ikke mulig å lete mer i dag, sier konstituert politimester Hans Vik i Rogaland til fvn.no

Det har blitt lett på hytter i området etter flere personer ut over dem som er funnet omkommet.

— Nå arbeider vi med å identifisere de tre, sier Vik.

Stavanger Aftenblad har opplyst at de tre er fraktet ned fra fjellet, og er flydd til Stavanger med Sea King-helikopter.

Les også: Tre skiløperer funnet omkommet

Flere land

— Mye tyder på at dette er personer med bosted i tre forskjellige land: Tyskland, Sveits og Storbritannia, uten at det nødvendigvis sier noe om nasjonaliteten, forteller Vik.

Politiet vil ikke ut med opplysninger om kjønnsfordelingen på de omkomne, men ifølge Dagbladet er det snakk om to kvinner og en mann. Den fjerde, som fortsatt er savnet, skal være en mann.

Denne bilen ble funnet forlatt på en parkeringsplass i området. FOTO: Torbjørn Witzøe

En bil, leid i Tyskland, ble funnet forlatt på parkeringsplassen ved Sira-Kvina kreftselskaps garasjeanlegg på Ådneram. Bilen kan etter all sansynlighet knyttes til de tre omkomne. Etter at letingen i kveld ble avsluttet, ble den tyskregistrerte bilen hentet av en kranbil.

Les også: Skigåer fant den første omkomne

Trolig død

Lensmann Egil Netland i Sirdal sier til aftenbladet.no at det trolig fins ytterligere én død skiløper i turfølget.

— Dette er en forferdelig tragisk hendelse, men været kan overraske, sier han til avisen.

Skigåerne skulle trolig fra Taumevatn til Storevatn. Den blå streken markerer hvor løypa vinterstid går. De omkomne ble funnet forskjellige steder noen hundre meter fra Taumevatn-hytta. FOTO: Finn.no Foto: Finn.no

På Hovedredningssentralen i Sør-Norge sa redningsleder Per Fjeld tidligere i kveld til fvn.no at letemannskapene holdt "alle muligheter åpne", og at det kunne være flere enn én savnet.

— Men utgangspunktet vårt er at de var fire i følget, sa han.

Mannegard

Det blir derfor startet opp nye søk i området i morgen.

— Fredag morgen kjører vi manngard med snøscootere. Jeg regner med at vi skal klarer å mobilisere 25 mann med scootere fra blant annet Øvre Sirdal letegruppe, sier Netland.

.