KRISTIANSAND: – Det er gøy å være her. Spesielt liker jeg å klippe ut frimerker og tegne ansikter på kopper, forteller Mona Christensen.

Hun er fast gjest på Torridalsveien aktivitetshus, og dekorerer selvproduserte krus på keramikkverkstedet. Dagsenteret, som drives av Kirkens sosialtjeneste i samarbeid med Kristiansand kommune, har seks brukere. Tirsdag skal politikerne i helse— og sosialstyret avgjøre om kommunen skal dekke underskuddet til senteret.

– Pengene har stor betydning for videre drift. Vi kan ikke drive med underskudd år etter år, sier virksomhetsleder Gunnveig Syrstad Rykkelid.

Kommunen bidrar med et tilskudd på drøye 4,5 millioner kroner i år, og er bedt om å bidra med ytterligere en halv million kroner til å dekke husleieutgifter og pensjonsutgifter.

– Mer enn oppbevaring

Oppløftende motto: Uansett hva politikerne bestemmer, viser brukerne på dagsenteret at de har troen på seg selv og fremtiden. På disse keramikkplatene står det "Det finnes alltid muligheter". Foto: Lars Hoen

– Vi har måttet gjøre noe vedlikehold på bygningen og området rundt. Dessuten har vi hatt en økning i pensjonsutgifter, som ikke er så lett å forutse. Som ideell organisasjon er vi avhengig av å få dekket de faktiske kostnadene ved å drive slik virksomhet, forklarer Rykkelid.Hun har tro på at politikerne finner en løsning, selv om helse— og sosialdirektøren innstiller på at kommunen ikke har råd til å øke tilskuddet i år.

– Brukerne trives godt, og fyller dagene med meningsfulle aktiviteter, forteller virksomhetslederen.

Brukerne gjør dagligdagse aktiviteter som matlaging, renhold, bretting av tøy, trim og formingsaktiviteter. I helgene har senteret 15 avlastningsplasser.

– Da tar vi med brukerne på turer i byen, skogen, Dyreparken og lekeland. Vi skal være mer enn en oppbevaringsplass, sier Rykkelid.

Senteret er bemannet med i underkant av seks årsverk, fordelt på 16 personer.

– Grundig diskutert

Helse- og sosialdirektør Lars Dahlen i Kristiansand kommune finner ikke rom i budsjettet.

– Budsjettet behandles i desember hvert år, og vi har dessverre ingen Sareptas krukke på slutten av året. Vi har ingenting å dele ut, og gjør vi det, må det gå på bekostning av noe annet, sier Dahlen.

Saken er blitt grundig vurdert i staben.

– Vi har gått en lang runde på denne saken administrativt, og hatt noen grundige diskusjoner. Dagsenteret gjør en god jobb, og vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid, men jeg finner altså ikke grunn til å etterkomme kravet i år, sier Dahlen.