BYKLE: – Det gjør forferdelig vondt, sier Jonas Sørbø til NRK Sørlandet.

Niåringen ble kjørt ned i helga og pådro seg flere beinbrudd, mens synderen, ei jente på snowboard, bare kjørte videre. Niåringen ligger nå i gips på familiehytta.

Redd for å ha med unger i bakken

Pappa Jan Arild Sørbø er tidligere alpinist, og han synes skikulturen på Hovden har utviklet seg i svært negativ retning de siste årene.

– Jeg har vært her på Hovden siden 1980, og jeg ser mer og mer en kultur der man ikke bryr seg om alpinvettreglene i bakken. Jeg blir mer og mer redd for å ha med meg unger i bakken, når jeg kjenner på at folk kan komme fort bakfra, sier han til NRK Sørlandet.

Pappa Sørbø mener det var bedre på Hovden før, da skisenteret var mindre og mer oversiktlig:

– Da var det lettere å oppdage folk som kjørte stygt. Man kunne lettere bli tatt, og konsekvensen var kanskje at man mistet kortet. Nå forsvinner du som en i mengden når du grisekjører, og da mister man effekten om at man er redd for å «bli tatt».

– For lite fokus på sikkerheten

Også leder for skipatruljen på Hovden, Torger Leidal, synes svært mange kjører hensynsløst og uvettig.

– Det er for lite fokus på sikkerhet i anlegget. Ikke bare i tilfeller som dette, men også når det gjeler skred. Det er en generelt dårlig skikultur og sikkerhetskultur på Hovden skisenter. Dette ser vi altfor ofte, sier han til NRK Sørlandet.