LYNGDAL: — Jeg husker ikke damene i Lyngdal. De var ikke så mye i fokus da vi kom dit, for vi var utslitt etter å ha vært på veien i to måneder, sier komikeren Zahid Ali.

Sammen med Mudasser Kahn reiste han på forsommeren fra Karasjok til Lyngdal. Målet var å finne det gode liv utenfor hovedstaden, inkludert spennende yrker, vakker natur og bra damer.

Turen ble selvsagt filmet og vist på TV3. Lyngdal var siste stopp, og Ali legger altså ikke skjul på at det tar på å leve i bobil.

Lavbudsjett

— Vi reiste på lavbudsjett, og hadde akkurat nok til å filme, mat og opphold. Det var lange dager med filming, så da vi kom til Lyngdal var jeg en zombie, forteller Ali.

Dermed trengte hele mannskapet en natt på hotell for å få skikkelig hvile. Paulsens hotell virket som det beste i byen, men de var ikke helt forberedt på at hotellet blir drevet som for hundre år siden.

— Det så fint og eksklusivt ut, men da vi sjekket inn viste det seg at grunnen til at det er populært er at det ikke er forandret på hundre år. Det var ikke innlagt vann på rommet, felles dusj og ingen heis, forteller oslogutten.

Det beste minnet

Det beste minnet han har fra sørlandsbyen er Kvelland vingård. Hos Knut Helge Thompsen Kvelland slo de av en prat med plantene og fikk selvsagt rikelig med smaksprøver.

Mudasser Kahn, Zahid Ali og Knut Helge Thompsen Kvelland smaker på vinen. Foto: TV3

— Det var veldig bra. Han var veldig morsom å intervjue, sier Ali.Han kåret Thompsen til den beste personen, uavhengig av kjønn, som han måtte på hele turen. I tillegg besøkte de en mc-klubb, en menighet og lærte mer om det lokale okseløpet.

— Det er fiksjon laget for gøy, en impulsiv fiksjon, forklarer Ali.

Ny tur?

Til tross for at crewet, som i tillegg består av en lyd- og en kameramann, var så slitne at de vurderte å droppe Lyngdal fra reiseruta, er landsfareren ikke i tvil om at han gjerne legger ut på en ny tur med kamera på slep.

— Vi må finne på et nytt konsept. Dette er ferdig, men det er moro å kjøre bobil og lage tv, synes Ali.

Besøket i Lyngdal kan du se på TV3 søndag, og senere blir det avslørt hvor han kunne tenke seg å bo resten av livet.