KRISTIANSAND: Det var i april den nå 24 år gamle mannen leverte inn en resept på Apotek1 på Sørlandssenteret. Han ville da ha ut 200 tabletter.

Apoteket reagerte på at resepten manglet stempel og at signaturen ikke virket original. Dermed fikk han ikke ut medisinen.

I juni var mannen tilbake på det samme apoteket og prøvde å få ut de samme pillene. Dette husker ikke 24-åringen, og erkjenner ikke straffskyld.

Svarte hull

— Tiltalte opplyste imidlertid at han brukte mye rusmidler i denne perioden og at det er "store svarte hull" i hukommelsen, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Han er kjenner at han midten av juni var på et annet apotek hvor han leverte en falsk resept på tre ulike typer tabletter. Politiet ble tilkalt da apoteket mistenkte at resepten var falsk, og dermed fikk han heller ikke tabletter der.

Innbrudd

I mars tok 24-åringen fra Kristiansand seg inn i Albertine dame og herrefrisør sammen med to andre. Her stjal de 2500 kroner, noe som tiltalte erkjenner fordi han kjenner seg igjen på bilder fra stedet.

Han erkjenner også at det var hans narkotika som lå på bordet da politiet kom til hans bolig i mars.

Kristiansanderen er domfelt en gang tidligere for tilsvarende forhold, og har fått bøter for brudd på narkotika- og legemiddellovgivingen.

Rabatt

På bakgrunn av dette settes straffen til 40 dagers ubetinget fengsel. Han får fem dagers strafferabatt for å ha tilstått forholdene, og fire dagers fratrekk for utholdt varetekt.

Mannen forklarte at han ruset seg mye i perioden hvor dette skjedde, og at han nå har søkt hjelp. Retten finner det derfor tilrådelig at han innvilges §12 soning, som er hjemmel for å plassere en domsinnsatt i behandlingsinstitusjon utenfor anstalten.