LILLESAND: — Jeg reiser til Oslo søndag og vil ta kontakt med departementet mandag morgen, sier Lillesands ordfører, som ikke legger skjul på at han ble svært overrasket da han lørdag morgen leste at Senterpartiets fylkesleder Kristen Bjormyr har fått positive signaler fra Kleppa om at hun er villig til å opprette en ny bomstasjon i Lillesand.

Bomprat: Kristen Bjormyr har god dialog med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, og mener at hun vil åpne for ny veibom på E 18 i Lillesand. Foto: Valerie Kubens

— Det var svært overraskende at slik informasjon lekkes på et landsmøte. Det er en veldig merkelig måte å gjøre det på, sier Thomassen.

Se tv-debatten om bommen i Aust-Agder

— Kristen Bjormyr representerer partiet til statsråden, så det er all grunn til å ta dette alvorlig. Vi er bare nødt til å mobilisere det vi kan nå, sier Thomassen.

I møtet med departementet vil Thomassen blant annet legge fram serien Fædrelandsvennen har publisert om bommen i Aust-Agder om hvordan bompengene brukes.

— Jeg vil legge serien fram for statsråden. Den bør få henne til å tenke seg om en gang til, sier Thomassen.

Fryktelig uryddig

Høyres stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Peter Skovholt Gitmark, reagerer også på lekkasjen.

Foto: Lars Hoen

— Hvis dette viser seg å være riktig, at slik informasjon slippes gjennom en representant på et landsmøte, så er det fryktelig uryddig av statsråden, fryktelig uryddig, sier Gitmark.

— Da er det all grunn til å stille spørsmål ved statsrådens handlemåte, sier han.

Undergraver

Når det gjelder plasseringen av bommen mellom Lillesand og Kristiansand, sier Gitmark:

— Hvis man legger til grunn en ny bom vest for Lillesand, så fravikes prinsippet om at det er de som drar fordel av veien som skal betale. Hele bomordningen er basert på egennytte av det du betaler. Mens det som her vil skje her, er at innpendlingen til Kristiansand vil stå for en stor av innbetalingen av veien mellom Arendal og Tvedestrand.

Les også: Planlegger flere bomstasjoner

- Arne Thomassen sier at det nå må mobiliseres?

— Problemet er jo dersom den rødgrønne regjeringen har bestemt seg, så blir dette vedtatt. Men det undergraver altså hele bompengeordningen.

Beklagelig

Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen (H) mener også at dette svekker tilliten til bompengeordningen.

— Hvis det blir det endelige vedtaket, er det beklagelig at de velger en så konfliktfylt og urimelig løsning, fremfor å si ja-takk til pengene fra oss. Det svekker tilliten til hele bompengeordningen, sier Sørensen.

Kristiansand vil betale for å slippe bom

Lillesand sier nei til bom

Fylkestinget vil ha bom