Mest uenig: Arne Skraastad reagerer på at Omdal stort sett mener han er uenig i alt. Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: — Kristiansand KrF kan ikke bruke meg som noen ryggdekning for at de vraket Dagrun Eriksen, sier Irene Solli. Arvid Omdal nevner henne og Atle Drøsdal som et eksempel på at man har bredde, mangfold og takhøyde i kommunepartiet.

— Dette blir rart for meg, både jeg og Atle opplever at vi ikke får tillit som delegat. Ingen av oss ble valgt som delegater til nominasjonsmøtet i partiet, på tross av at vi sitter i bystyregruppen og styret. Dette fordi vi åpent støtter Dagrun Eriksens kandidatur, sier Solli.

— For meg er ikke dette tegn på hverken takhøyde eller gode demokratiske prosesser. Jeg ser også at mange nye kommer inn i partiet, men så er det ut igjen. Opplevelser, som jeg har hatt i denne nominasjonssaken, er med på at folk mister motet og interessen for å delta i partiarbeidet.

Ett spill

Solli mener at prosessene ikke alltid oppleves som demokratiske, men mer som et spill. Samtidig som hun understreker at de siste dagers hendelser ikke påviker hennes arbeid for KrF og i bystyret i Kristiansand.

— Jeg aksepterer valget av Grøvan, men ikke alt som blir sagt og gjort rundt dette. Jeg håper egentlig Arvid Omdal, som er min gruppeleder i bystyret, er feilsitert på det aller meste, sier Solli.

— Jeg opplever intervjuet som et skikkelig spark til Dagrunn Eriksen og hennes støttespillere. Derfor reagerer jeg også på uttalelsene om henne, og støtter ikke Omdal i hans arbeid for å gjøre partiet mer konservativt.

— Derfor kan ikke Kristiansand KrF bruke meg som noen ryggdekning i forhold til at man vraket Dagrun Eriksen. Jeg ser kun ulemper ved at vi ikke gir Dagrun ny tillit som 1. kandidat. I tillegg reagerer jeg på måten mange har forhold seg til Dagrun på generelt i lengre tid.

Knebler debatten

I mandagens intervju går Arvid Omdal til kraftig angrep på tidligere partikollega i lokallaget i Kristiansand, nå leder i Songdalen KrF, Arne Skraastad. — Han er stort sett uenig, slo Omdal fast i Fædrelandsvennen mandag.Tirsdag forsøkte Omdal og Skraastad å skvære opp over telefonen. Det gikk dårlig. - Jeg reagerer meget kraftig på uttalelsene fra Omdal. Måten han omtaler politiske motstandere på og måten han forsøker å kneble den politiske debatten på, sier Skraastad.

— Jeg harofte vært uenig, men slik er det i politiske diskusjoner. Nå har jeg flyttet til en annen kommune og opplever at mine meninger respekteres, og blir valgt inn i kommunestyret.

Skraastad mener uttalelsene fra Arvid Omdal er svært unødvendige og peker på at det var svært uheldig i en fase der partiet har behov for å se framover.

Samle partiet

— Vi bør se framover, vi har en valgkamp å komme oss igjennom, så får vi dette intervjuet, sier Skraastad.

Både Skraastad og Solli mener det ligger et stort ansvar hos Kristiansand KrF og Hans Fredrik Grøvan i forhold til å samle Vest-Agder KrF. Nominasjonsmøtet var svært splittende og uheldig for partiet.

— Jeg reagerer på at Omdal nå mener Dagrun Eriksen har et ansvar for å samle partiet. Det er et litt stort ansvar å legge på personen som ble vraket, mener Solli.