KRISTIANSAND: De to siste vintrene har Kristiansand kommune preparert en sju kilometer lang rundløype rundt baneanlegget til Bjaavann golfklubb i Ålefjær. Nå er det stopp.

— Golfklubben har fått 10.000 kroner i støtte fra kommunen til å sette banen i stand igjen etter vinteren. Jeg har skjønt at de har brukt pengene på brøyting av parkeringsplassen, og det er for så vidt helt greit. Klubben henvendte seg igjen og krevde da mellom 75.000 og 80.000 kroner i året for at vi kunne kjøre, forteller driftssjef i parkvesenet, Kurt Tange Jensen.

Ifølge Jensen er det omtrent et like stort beløp som kommunen betaler i leie til grunneiere på alle lysløyper i byen.

— Vi diskuterte kravet fra golfklubben med Midt-Agder friluftsråd og idrettssjefen, og var samlet om beslutningen om ikke å betale. Vi synes ikke det ble riktig. Jeg ser ingen løsning i dag på at vi kommer til å kjøre mer på Bjaavann, sier driftssjefen.

Mange har henvendt seg og lurt på hvorfor kommunen ikke lenger kjører skiløyper her. Den ble mye brukt. Også av skoleklasser.

Det er ingen hemmelighet at klubben har slitt stort økonomisk de siste årene. På hjemmesiden har golfklubben sin forklaring på hvorfor de ikke vil tillate kommunen å preparere:

"Vi har gitt kommunen en mulighet til å hjelpe oss med økonomien i form av lånegarantier, tilskudd eller annet, i og med at vi har en utfordring, men det er ikke noe å hente, og da synes klubben at det er vanskelig å forsvare at vi skal stille banen vederlagsfritt til disposisjon for annen idrett. Det er selvfølgelig ikke noe problem å ha løyper på banen dersom det å sette banen tilbake i den stand den skal være ikke hadde blitt belastet de samme medlemmer som betaler for å spille golf. Hadde klubben hatt god økonomi så hadde det selvsagt vært fin PR å ha løypene åpne" .