KRISTIANSAND: Store snømengder den siste tiden har vært en utfordring for løypekjørerne, men 1. juledag kjøres det løyper for fullt flere steder på Sørlandet. Så nå er det bare å velge og vrake hvor en vil legge skituren.

I Kristiansand melder Midt-Agder Friluftsråd at den populære løypa på Strai er kjørt i morgentimene, det samme gjelder lysløypa på Hellemyr. Det meldes om flotte forhold.

Hellemyr må en bruke en annen tilgang til løypa enn den vanlige. Dette på grunn av rassikring. Ny adkomst mellom Bydalssløyfen 52 og 54. Ved 11.30-tiden kjøres løypa på Dønnestad i Tveit. Så da har også folk på østsiden av Kristiansand et godt alternativ for skituren i nykjørt løype.

Kongsgårdløypa er kjørt både medklassisk spor og skøytespor om formiddagen 1. juledag.

De fleste andre løypene i Kristiansand ble kjørt julaften, og flere vil antagelig bli oppkjørt i løpet av 1. juledag.

Men den kanskje flotteste løypa i nærheten av kysten er nok løypa rundt Naspevarden . Også den kjørt i morgentimene 1. juledag. Her er det parkering på veien mellom Skarpengland og Vennesla. Det er kjørt klassisk spor, og det meldes om mellom en halv til en meter snø.

Også løypene på Sandripheia er kjørt i løpet av morgentimene, både den korte på én kilometer og den lange på cirka 3,5. Begge er kjørt med spor for klassisk og skøyting.

I konkurransen om de flotteste skiløypene på Sørlandet, vil utvilsomt løypenettet på Høgås i Evje hevde seg. Her er det kjørt mange løyper i morges, både i selve skianlegget og inn mot Himmelsyna.

Og spør du en garvet skiløper om hvor de aller flotteste løypene befinner seg, er det ikke overraskende om han eller hun svarer Øynaheia . Her er alle løypene oppkjørt 1. juledag, og det er massevis av snø. Også på Engesland er det kjørt løype 1. juledag.

Skal du ha full oversikt over skiforholdene på Sørlandet, kan du gå inn på Midt-Agder Friluftsråds føremeldingstjeneste. Der finner du en komplett oversikt over kjørte løyper, samt lenker til andre nettsteder med info om løypene i landsdelen. Se også nyttige lenker til høyre.