KRISTIANSAND: Kristiansand dyrepark har nemlig invitert 210 barnehager på Sørlandet til å være med å lage Kardemomme by av pepperkakedeig, skriver Bergensavisen .

UTFORDRER: Markedsdirektør i Dyreparken, Roger Lian, vil gi Bergen utfordring. Foto: Arkiv/Jarle Martinsen

— Vi har planer om å reise en gedigen pepperkakeby. Dyreparken har invitert 210 barnehager på Sørlandet til å lage Kardemomme by av pepperkaker. Om vi slår Bergen gjenstår å se, men vi har et klart ønske om å bli den største pepperkakebyen i Norge, sier markedssjef Roger Lian til BA.Siden 1991 har Bergen kunnet krone seg med tittelen Verdens største pepperkakeby. Det har Vestlandets hovedstad klart med stor innsats fra tusenvis av privatpersoner, barnehager, skoler og bedrifter.

Nå har imidlertid Dyreparken gått til innkjøp av 600 kilo pepperkakedeig, og tar dermed opp kampen med Bergen. Alle som blir med og baker, får gratis inngang i parken. Kakebakingen starter første søndag i advent.

— Det er mange som har forsøkt å bygge verdens største pepperkakeby uten hell. Vi får stadig telefoner, til og med fra USA ringer de og lurer på hvordan vi får det til, sier pepperkakebygenereal og daglig leder i Bergen Sentrum AS, Steinar Kristoffersen til BA .

Han har ingen tro på at Dyreparken skal klare å slå Bergen i bystørrelse.

— Jeg vil bare nevne at vi fikk e-post fra Solstrand i dag. De skal bygge et stort pepperkakehotell. Barnehagene og skolene i Bergen er ryggraden vår. I fjor var det lang kø for å levere pepperkakehus de siste dagene før vi åpnet. Pepperkakebyen har 30 000 tilhengere. Selv om jeg tror Dyreparken er flinke, har jeg ingen tro på at sørlendingene kan slå oss, sier Kristoffersen.

Ifølge Bergensavisen er det oppunder 2000 bygg i peppekakebyen i Bergen.