KRISTIANSAND: I et brev til Gjenopptakelseskommisjonen og de pårørendes bistandsadvokater krever Viggo Kristiansens advokat, Sigurd Klomsæt, å få utlevert tøyet som de to drepte jentene, Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen gikk i da de ble drept, melder TV 2.

Advokaten skriver i brevet at han vil sende tøyet for å undersøke DNA.

Forferdelig vondt

Mor til en av de drepte jentene, Ada Sofie Austegard, reagerer kraftig på advokatens krav.

– Dette er forferdelig vondt. Det ripper jo opp gang på gang denne saken kommer opp, og hva vil de oppnå med dette, sier Austegard til TV 2.

Og understreker at det aldri ble funnet ukjent DNA på tøyet til jentene, og hun skjønner derfor ikke hva som er meningen med kravet fra Klomsæt.

Vil ikke si noe

TV 2 har også vært i kontakt med mor til det andre offeret, Klara Sløgedal, og også hun reagerer kraftig på advokatens krav.

Verken lederen i Gjenopptakelseskommisjonen, Helene Sæther, eller advokat Sigurd Klomsæt ønsker å si noe om saken.

Ber noen stanse det

Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble dømt for drapene i Baneheia etter at Andersen tilsto at det var de to som sto bak ugjerningen. Viggo Kristiansen har hele tiden nektet for å ha deltatt i drapene. Han ble dømt til 21 års forvaring, mens Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel.

Klomsæt har fire ganger tidligere forsøkt å få saken til Viggo Kristiansen gjenopptatt av Gjenopptakelseskommisjonen, men har fått avslag samtlige ganger. Det samme har Høyesterett. På tross av dette nekter advokaten å gi seg. Nå håper Ada Sofie Austegard at noen kan få en stopp på dette.

Hvor lenge skal han få lov til å holde på med dette? Nå må noen med myndighet stanse dette, sier hun til tv-kanalen.