FARSUND: Det var natt til søndag 13. desember i fjor at 20-åringen var ute på kjøretur i Farsund.

Turen havnet i grøfta og inn i en fjellvegg ved den nye ”Skråveien”. Da politiet kom fram til stedet stod bilen helt inntil fjellveggen og tenningsnøkkelen var borte.

Til et vitne skal 20-åringen ha forklart at han skulle svare på en tekstmelding i forkant av ulykken. Han skal ha sagt: ”så var det ikke mer vei”, skriver Lister tingrett i dommen.

I retten forklarte den tiltalte mannen at bilen var blitt stjålet og at han tilfeldigvis hadde kommet forbi bilen da han haiket hjem fra Farsund sentrum.

20-åringen ble fremstilt for lege og bloddråper ble samlet. Testresultatet fra Folkehelseinstituttet viste en promille i blodet på 1,64. Politiet valgte å tiltale mannen for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. De la dessuten inn et subsidiært tiltalepunkt om at mannen kunne ha drukket alkohol etter en kjøretur han måtte skjønne kunne medføre politietterforskning.

I Lister tingrett møtte 20-åringen, men han sa seg ikke skyldig. Aktor krevde fengsel i 26 dager, 28.000 kroner i bot og inndragelse av førerkort i 27 måneder. Retten satte straffen til fengsel i 24 dager, 25.000 kroner i bot og to års sperretid på førerkortet.