LILLESAND: — Det er første gang Lillesand idrettslag arrangerer håndballskole i egen regi?

— Ja, tidligere har vi fulgt programmet til Gjensidige håndballskole som arrangeres av håndballforbundet i skolens ferier. Vi så at det var en utfordring å få tak i trenere som kunne stille opp i feriene, og på et møte hvor vi tok opp problemet, kom ideen om at vi kan prøve å arrangere alt selv.

På egne bein

— Har det vært utfordrende?

— Det er jo det at vi står på egne bein, og idrettslaget betaler fra egen lomme. Det har vært en liten utfordring. Men, vi bestemte oss for at det var verdt å prøve, målet vårt er jo ikke å tjene penger, det er å rekruttere barn til sporten.

Seks til 12 år

— Hvem er skolen for?

— Alle barn fra seks til tolv år er velkomne. Om de har spilt håndball før eller ikke, spiller ingen rolle. Vi deler inn i ulike grupper der de nye blir kjent med ballen og blir trygge før de spiller, mens de mer erfarne får spille i sitt eget tempo. Det vi ønsker å vise, er at håndball er gøy.

Omlag 200 medlemmer

— Hvor stort er håndballmiljøet i Lillesand?

— Totalt er vi nok om lag 200 medlemmer, med et flertall av jenter. I høst har vi hatt en økning blant de aller minste, som er fra seks til ni år. Det er utrolig moro, for barna er jo fremtidens spillere.

— Hvor lenge har du vært engasjert i sporten?

— Oi, det blir noen år. Jeg begynte å spille som tiåring, og holdt på i flere år før jeg hadde en pause. Nå har jeg vært med i håndballgruppa i Lillesand de siste 14 årene, både som trener og spiller. Mye av hverdagen går med til håndball, og jeg stortrives med det. Nå spiller også min 16 år gamle sønn, og det er ekstra moro.

Håndball-EM

— Har du noen andre interesser?

— Reising! Reising er noe av det beste jeg vet. Det har blitt mange ferieturer gjennom årene. I desember skal forresten noen av oss fra idrettslaget til Serbia for å se håndball-EM. Det blir moro, det!