ARENDAL: Den publiserte videoen viser to elever i andreklasse ved Sam Eyde videregående skole i Arendal i det de denger løs på hverandre med bare nevene. Slagsmålet skal ha funnet sted onsdag 26. september og skal ha vært avtalt på forhånd.

Utvist

– Fullstendig uakseptabelt for oss. Sånn kan vi ikke ha det her, sier rektor Jan Erik Tvedt, ved Sam Eyde videregående skole i Arendal til Agderposten.

Nå er begge elevene, som barket sammen på skolens område utenom skoletid, utvist fra skolen i fire-fem dager. Ifølge rektoren skal de to elevene ha gitt til kjenne at de hadde noe uoppgjort seg i mellom da slagsmålet fant sted.

Brutalt

Med slag og spark og flere medelever som vitner og tilskuere, ryker de to løs på hverandre. Videoen viser en brutal og hensynsløs slåsskamp. Den ene eleven blir liggende i bakken etter slåsskampen. Eleven skal ha blitt sendt på sykehus som følge av slagene han ble påført.

Videoen ligger fortsatt tilgjengelig på nettstedet fredag kveld. Noe politiet i Arendal ikke er videre begeistret for. Politiet har likefullt ikke grepet inn i saken.

— Lite hyggelig

– Det er lite hyggelig å se på at folk slåss, slår og sparker. Samtidig er det slik at det å avtale en slåsskamp, et oppgjør begge parter er med på, faktisk er lov i Norge. Det er ikke det samme som at skolen tillater det, sier politibetjent Torbjørn Trommestad ved Arendal politistasjon til Agderposten.

Han understreker likevel at slåsskampen fort kunne ha endt langt verre for de involverte enn det den gjorde og slåsskamper hvor en person blir påført skader fort kan resultere i fengselsstraff for voldsutøveren.

Politiet roser imidlertid skolens håndtering av saken.

— Jeg anser dette som et så grovt overtramp på skolens reglement at begge ble bortvist like mange dager da begge var like gode. Vi kan ikke straffe de to ulikt, sier rektor Tvedt til Agderposten.