KRISTIANSAND: Det var en formiddag i januar at politiet fikk melding om en person som var tydelig beruset og til sjenanse for omgivelsene i sentrum av Kristiansand.

Utenfor Narvesen i Markens traff to politibetjenter på den nå 52 år gamle mannen, som virket beruset, aggressiv og høylytt.

Patruljen ba ham dra hjem, men dette ville han ikke. Det ble derfor besluttet å pågripe ham, men 52-åringen ville heller ikke inn i politibilen.

Viste fingeren

De to politimennene tok tak i hver sin arm på tiltalte, og da han var lagt inn fikk han vridd seg til og sparket til den ene betjenten i brystet. 52-åringen mener at dette var en rykning som følge av epilepsi, men Kristiansand tingrett finner ikke dette troverdig.

52-åringen var også tiltalt for å ha kalt politibetjentene idioter og vist fingeren til dem. Dette erkjenner han straffskyld for.

Stjal truseinnlegg

I juli var 52-åringen på ny i sentrum, og denne gangen tok han med seg et truseinnlegg fra Rimi uten å betale for det. Dermed ble en vekter tilkalt, og de to møtte hverandre utenfor butikken.

Da vekteren ba mannen ta fram truseinnlegget, svarte 52-åringen med å knytte neven og spurte om han ville dø. Vekteren fikk vridd seg unna, men sa i retten at han ble alvorlig redd.

Tiltalte erkjenner både tyveriet av truseinnlegg til 25 kroner og trusselen mot vekteren. Han får derfor ti dagers strafferabatt, og må sone 40 dager i fengsel.

Fordi mannen har en beskjeden uføretrygd slipper han å betale saksomkostninger.