Natt til 24. juli i fjor ble mannen angrepet i båten sin som lå til kai. En 37-åring hoppet om bord og slo til ham med knyttet hånd i ansiktet. Slaget var så hardt at han gikk «rett i dørken» og resultatet var et kutt over venstre øye som måtte sys med fire sting.

Da Aust-Agder tingrett behandlet saken, forklarte 37-åringen at han på grunn av mye alkohol ikke husket noe av hendelsen på båten. Det som kan ha vært opptakten til volden, var mye klarere for ham. På vei inn til Arendal sentrum hadde han fått motorstopp med sin egen båt i Tromøysundet. Fornærmede kom kjørende bak og stanset.

Hva som skjedde så, er mennene uenig om, men de erkjenner at det ble amper stemning mellom dem. 37-åringen oppfattet at fornærmede først ikke ville hjelpe ham, og kjørte rundt «og tøffet seg med båten». Så skal 37-åringen ha avslått et tilbud om å bli tauet til land.

Den fornærmede mannen skal ha blitt irritert fordi han fikk kjeft når han bare ville hjelpe. I retten erkjente han at han var litt «hard på gassen» da han forlot den havarerte båten, og at bølgene han laget kunne oppfattes som ubehagelige.

Havaristen ringte til slutt en kamerat og ble tauet til land.

Retten mener det ikke kan utelukkes at 37-åringen oppfattet situasjonen på sjøen som provoserende, og at voldshendelsen dermed ikke var helt uprovosert. Men noen formildende omstendighet er det ikke. Slaget kom overraskende på fornærmede og han hadde få muligheter til å forsvare seg. Retten slår fast konsekvensene lett kunne blitt mer alvorlige for ham.

Det er skjerpende for straffen at 37-åringen en gang tidligere er dømt for vold i Arendal sentrum i beruset tilstand. Nå må han sone 120 dager fengsel hvis dommen blir stående.