Skulpturen Barbarkvinnen skal bli i Børsparken, men kan bli flyttet.
Sør Utvikling AS kan lage nye planer for midtpunktet i børsparken, eller sette i stand fontenen i parken.

Huseier Andreas S. Stray har inngått en ti-årig avtale med Kristiansand kommune om å leie 160 kvadratmeter av Børsparken for 24.000 kroner i året.

Sør Utvikling AS kan lage nye planer for midtpunktet i børsparken, eller sette i stand fontenen i parken.

Avtalen er gjort gjennom selskapet Sør Utvikling AS, som eier Vestre Strandgate 22 og har opsjon på å leie uteserveringen i ytterligere 10 år.Uteserveringen skal gå langs hele byggets side, 7,5 meter ut fra veggen. Halvtaket forsvinner og fasaden skal forbedres. Vifter, tankanlegg og annet som står på utsiden av bygget, skal i fremtiden flyttes til byggets tak

I tillegg skal altså Børsparken rustes opp.

— Som eiere ønsker vi at parken skal ta seg best mulig ut, derfor skal vi ruste opp deler av Børsparken. Det skal bli en god del penere enn i dag, sier Andreas S. Stray.

Opprusting

Arbeidet kan begynne etter at restaurant Amigos har flyttet ut innen 1. mai.

— Det blir fortsatt restaurantvirksomhet og uteservering. Men det er ikke avgjort hvem som skal inn, sier Stray.

Skulpturen Barbarkvinnen skal bli i Børsparken, men kan bli flyttet.

I følge avtalen med kommunen skal parkens tradisjonelle oppbygging og form beholdes. Trærne i parken skal beholdes. Skulpturen Barbarkvinnen skal beholdes, men kan flyttes på. Det skal også lages en belysningsplan for parken, som inkluderer effektbelysning av bøke-treet. Samtidig skal også fontenen settes i stand eller nye tanker om parkens midtpunkt presenteres.

Amigos flytter

— Vi trenger fornying, derfor flytter vi, sier Camilla Husby, daglig leder for Restaurant Amigos, som forteller at restauranten heller ikke var helt fornøyd med leieprisen på stedet.

— Vi har ikke undertegnet kontrakt med ny huseier, så det er for tidlig å si hvor vi skal flytte. Men i dag bør man nok ligge i Markens, Tollbodgata. Vestre er ikke som før. Det er for mye trafikk, sier Husby.