Med 13 mot to stemmer sa Bygland kommunestyre onsdag kveld ja til vindmøllepark ved Hovatn.

— Jeg er en glad ordfører nå. Vi hadde en god debatt og vi fikk et vedtak jeg setter stor pris på, sier ordfører Leiv rygg (Sp) til Fædrelandsvennen.

Han har gått sterkt inn for utbygging, selv om fylkesmannen og mange friluftsinteresser er mot. Det vises særlig til at vindmøllene sees over store områder og at de kommer i konflikt med villreinen.

Sterkt engasjement

Saken har vakt sterkt engasjement fra både forkjempere og motstandere. Kommunestyret skulle egentlig avgjort saken iforrige uke, men Venstres Torhild Austad gjorde den gang oppmerksom på 45 sider med høringsuttalelser som var ukjent for de fleste i kommunestyret. Dermed ble det utsettelse.

Torhild Austad (V) og Heming F. Hansen fra Senterpartiet ble de to eneste som sa nei til de store utbyggingsplanene.

Ordfører Rygg tror Byglands ja vil ha stor betydning når Norges Vassdrags- og Energidirektorat nå skal avgjøre konsesjonssøknaden til Hovatn Aust Vindkraft AS.

Les også:

Les også:

Millioner i skatt

— Vi håper NVE avklarer i løpet av 2015. Deretter blir det nok anke til departementet, men jeg har et håp om byggestart en gang neste år, sier Rygg.

Rygg og flertallet i kommunestyret er opptatt av de åtte, ti arbeidsplassene utbyggingen vil generere. Bygland vil også få årlig eiendomsskatt på 8,4 millioner kroner. Utbyggerne skal også oppgradere en kommunal vei i Åraksbø-området.