— Et godt resultat betyr at enda flere skoler og barnehager kan ta i bruk undervisningsopplegget Mitt valg, sier Dag Aukland, leder av innsamlingsaksjonen Kristiansand.

Da er det Røde fjær som gjelder, og som det totalt har handlet om åtte ganger siden Beitostølen helsesportsenter ble reist for de første bøssepengene i 1966. Den gang ble 8,6 millioner kroner samlet inn.

I år er 30 millioner kroner målet på landsbasis, som både lokalt og en rekke andre steder har pågått hele denne uka og som kulminerer med husbesøk søndag.

— Lions er representert i de fleste kommunene. Men vi trenger enda flere bøssebærere. Folk som vil bidra, kan møte opp på Oddernes menighetshus fra klokka 12 søndag. Aksjonen pågår fra klokka 5 til 18, sier Aukland, som legger til at en del allerede har skjedd.

Gazelle

— Vi har blant annet arrangert gazellefest.

— Og det var?

— En fest der ordfører Grundekjøn, to menn fra Lions og 112 damer møttes på Ernst til tapas, musikk, foredrag og salg og utlodning av kjoler, smykker og annen kunst. Derfra gikk 30.000 kroner til formålet.

Aukland sier også at medlemmer av Lions har vært i rådhuset denne uka. Derfra har de ringt bedrifter og bedt om bidrag.

— Oppslutningen var positiv, men endelig sum foreligger ennå ikke. I tillegg har våre folk kontaktet sine forbindelser i samme ærend.

— Hva er innsamlingsmålet i Kristiansand?

Barn og unge

— 3000 kroner per medlem. Det vil si 96.000 kroner. Den summen har vi oversteget for lengst, påpeker den lokale aksjonslederen.

På aksjonens hjemmeside kan vi blant annet lese at undervisningsopplegget Mitt valg er tilpasset så vel skoler og barnehager som idrettslag, trossamfunn og fritidsklubber.

Det fremgår også at mer enn 40.000 barnehageansatte og lærere har gått på Mitt valg-kurs og at over 600.000 barn har deltatt i programmet.

De åtte Røde Fjær-aksjonene som har funnet sted før denne, har totalt innbrakt 160 millioner kroner.

Den verdensomspennende organisasjonen Lions har rundt 11.700 medlemmer i Norge.