— 17 millioner kroner til konsulenter høres selvfølgelig mye ut, men det er gjort et godt, grundig og langvarig planarbeid for å få et best mulig beslutningsgrunnlag. Det ville vært mye dyrere å ha kompetansen som de eksterne konsulentene besitter, fast ansatt i organisasjonen, sier styreleder Camilla Bruno Dunsæd i Sørlandet sykehus.

Administrerende direktør Jan-Roger Olsen sier til avisen Agder at dette er en forsiktig ressursbruk med tanke på de store investeringene som Sørlandet sykehus står foran. Han viser til at sykehuset har fått ros av Helse Sør-Øst for arbeidet med Utviklingsplan 2030, og at sykehuset sammenlignet med andre helseforetak har benyttet seg mindre av eksterne konsulenttjenester.

Arbeidet med Utviklingsplan 2030 startet i august 2012. Prosjektets mandat er å utarbeide et forslag til en helhetlig og langsiktig utviklingsplan som omfatter virksomheten og bygningsmassen til Sørlandet sykehus. Prosjektet skal omfatte en planperiode frem til 2030 og i tillegg en scenarioperiode frem mot 2050. Utviklingsplan 2030 skal være Sørlandet sykehus sin helhetlige og langsiktig plan for utvikling av virksomheten. Planen skal beskrive både tjenestetilbud, driftsmodell, organisasjon og infrastruktur.