LILLESAND: — Det er for mange ulike tall som svirrer i lufta, og ut ifra en totalvurdering som ordfører mener jeg saken bør tas opp igjen i neste bystyre, sa ordfører Arne Thomassen (H) i gårsdagens bystyremøte.

Det politiske mindretallet i skolesaken som består av Ap, SV og KrF var letta og glade for at saken kommer opp igjen. Samtidig slaktes den jobben som flertallet har gjort:

– Dårlig politisk håndverk, sa varaordfører Arve Danielsen (KrF) til Fædrelandsvennen.

Høyre, Venstre, Sp og FrP har vedtatt å bruke 28 millioner kroner på å totalrenovere Lillesand ungdomsskole (LUS) og utsatt byggestart av en ny ungdomsskole til 2010. Mindretallet vil ha klarhet i nøyaktig hva de 28 millionene skal brukes til, hvor lenge LUS skal brukes som ungdomsskole og hvor en ny skole skal ligge.

– Vi må få svar på alle de spørsmålene som henger i lufta, sa Solveig Solbakken (Ap).

Før helga gjorde FAU ved ungdomsskolen det klart at de vil ta barna ut av skolen dersom politikerne ikke snur i skolesaken.

– Jeg er veldig glad for at saken tas opp en gang til, men jeg mener at vi fortsatt skal oppfordre foreldrene til å holde barna hjemme på torsdag. Vi må fremdeles markere hva vi står for, sier leder av FAU, Sonja Wold.