KRISTIANSAND: – Jeg gleder meg veldig til å få kunne bidra sammen med styret til videreutviklingen av Kilden, sammen med en faglig dyktig og ressurssterk organisasjon og ledelse. Kilden er et åpent teater og konserthus, som virkelig etterlever ambisjonen om å nå ut til alle aldersgrupper og til et differensiert publikum, sier Linda Bernander Silseth i en pressemelding.

Hun erstatter Marianne E. Johnsen som nylig ble utnevnt som styreleder i UiT Norges Arktiske Universitet.

Fra før er Linda Bernander Silseth blant annet styreleder i Norsk Tipping, styremedlem i Avinor og var inntil i sommer styreleder i Nasjonalmuseet. Hun har tidligere vært administrerende direktør i Tusenfryd og administrerende direktør i Flytoget.

Hun sier det er en tillitserklæring å bli valgt til styreleder inn mot jubileumsåret til Kilden.

– Det er med stor glede og entusiasme jeg kommer hjem til Sørlandet, for å bli en del av Kildens fremragende mannskap og vil ta til meg deres kunnskap, ti års historie og stolthet, sier hun.

Administrerende direktør i Kilden, Harald Furre, sier de med Linda Bernander Silseth får vi en styreleder med toppledererfaring fra både privat og offentlig sektor.

– Hennes erfaring fra styreledervervet i Nasjonalmuseet, en av Norges viktigste kunstinstitusjoner, er veldig relevant for oss i Kilden. Hun har spisskompetanse fra kompliserte virksomheter og har jobbet tett opp mot forvaltning og politisk ledelse i Næringsdepartementet, Kulturdepartementet og innen samferdsel. Hun har også lokal tilknytning, oppvokst i familiebedriften Hamresanden camping utenfor Kristiansand, sier han.

Styret i Kilden har nå denne sammensetning: Linda Bernander Silseth (styreleder), Geir Bergskaug (nestleder), Aase Marthe Johansen Horrigmo (styremedlem), Per Elias Drabløs (styremedlem) og Mette Gundersen (styremedlem). Ellen Fjørtoft, Nina Ruud og Carl Roger Øivand Aaslie er ansattrepresentanter i styret.