SØGNE: — Det blir vel å bygge på det med ti etasjer til, sier Tom Arne Aamodt spøkefullt.

Helt konkrete planer for hvordan gründeren bak Mur i Sør og Mur i Sør Eiendom as har tenkt å utvikle det enetasjes bygget i sentrum av Tangvall, er det for tidlig å si noe om.

— Enn så lenge forholder vi oss selvsagt til den planen som gjelder, sier Aamodt.

Ica solgte

Samtidig gjør han det klart at kjøpet av bygget inngår i en langsiktig plan.

— Og den handler om å utvikle sentrum av Tangvall videre, til å bli et enda mer attraktivt sted for handel og bosetting, framholder Tom Arne Aamodt.

Det er kun én leietaker i det enetasjes lave bygget med adresse Rådhusveien 38, det er daglivarekjeden Rimi, som driver forretning der. Selger av bygget er E 39 Tangvall as, et Oslo-basert eiendomsselskap som er eid av Ica.

Kombinert bygg

— Det er ikke aktuelt å la det bli værende som i dag, det er ikke mye utvikling i det, så her vil det bli endringer.

— Det betyr vel å bygge om og bygge oppover? Med leiligheter i etasjene over?

— Det blir et kombinert bygg, ja. I løpet av ett års tid tenker jeg at du vil se hvordan alt går i hop. Jeg er ikke i tvil om at sentrum av Tangvall vil fortsette å utvikle seg videre, og den utviklingen vil jeg gjerne være med på, sier Aamodt.

Nordea pusser opp

I begynnelsen av mai står torvbygget, som også er ført i støpeskjeen av Mur i Sør, ferdig. Det seks etasjer høye bygget, av vittige tunger betegnet som Søgnes første skyskraper, rommer fem etasjer med leiligheter – 14 totalt, og en forretningsdel i første etasje. I underetasjen er det garasjeplasser.

Så langt er ni av leilighetene solgt, noe Aamodt er godt fornøyd med. Blant forretningene på grunnplanet er klesforretninger, lekebutikk og sannsynligvis også en kaffebar.

Også Nordeabygget foreligger det planer om å gjøre endringer med. Både Nordea og Posten flytter ut i løpet av året, og da er planen å sette i gang en totaloppussing av bygget, som eies av Leif Hübert eiendom.