Ikke innsikt: Vidar Kleppe avviser at Demokratene er et høyreekstremt parti. - Vi er et sentrumsparti som er opptatt av sunne, norske verdier, sier han. Ikke innsikt: Vidar Kleppe avviser at Demokratene er et høyreekstremt parti. - Vi er et sentrumsparti som er opptatt av sunne, norske verdier, sier han. Foto: Jon Anders Skau

Kaller Strømmen politisk aktivist

Vidar Kleppe mener Øyvind Strømmen er en politisk aktivist som demoniserer Demokratene.

KRISTIANSAND: — Det å sette Demokratene og Vidar Kleppe i en bås slik Øyvind Strømmen gjør, har jeg liten sans for. Strømmen er en politisk aktivist som er med i Miljøpartiet De Grønne. Når han demoniserer Demokratene og meg, er han på samme nivå som Terje Næss, sier Vidar Kleppe.

Terje Næss (Ap) sitter i bystyret i Kristiansand og gikk lørdag ut mot Vidar Kleppe som han mente forsøplet den politiske debatten.

— Hva synes du om at Strømmen kaller Demokratene høyreradikalt?

— Det viser at han ikke har den innsikten som er nødvendig. Vi er et sentrumsparti som er opptatt av sunne, norske verdier. Vi vil ha en god velferdsstat, men en streng innvandringspolitikk og kriminalpolitikk.

— Stemmer det at Demokratene ser på Sverigedemokraterna som sitt søsterparti?

— Vi har hatt besøk av Sverigedemokraterna på ett eller to landsmøter, men har ikke noe formelt samarbeid. Men de har gjort det veldig bra i Sverige, og jeg nekter å tro at 14 prosent av Sveriges befolkning er høyreradikale.- Hva synes du selv om Sverigedemokraterna?

— Det er selvsagt ikke alt jeg er enig med dem i, men de har vært et friskt pust i svensk politikk, og det mener også 14 prosent av det svenske folket.

— Hva synes du om at Amund Garfoss fra Demokratene har sagt at islam må forbys?

— Det må du nesten ta med han selv. Amund Garfoss er ikke lenger medlem av partiet. Han er nordlending og har kommet med mange friske uttalelser

— Hvordan er det å få merkelappen som høyreradikal politiker?

— Hadde jeg vært slik han framstiller meg, hadde jeg aldri blitt oppnevnt av regjeringen til å sitte i utlendingsnemnda. Vi mener at folk som oppgir falsk identitet og begår kriminelle handlinger ikke skal få bli i Norge. Det er ikke så radikalt. Jeg tror mange er enige i det.

— Øyvind Strømmen sier også at dere har hatt medlemmer som også har vært med i Folkeaksjonen mot Innvandring (FMI)?

— Det ser jeg ikke bort fra. Men det samme har KrF, Høyre og Arbeiderpartiet, så det er ikke noe oppsiktsvekkende.