BINGO: Programleder Torhild Aas har en vinner på tråden. Hun heter Hellen Slåen, vant 300 kroner, og kjøpte bingoblokka hos Prix i sentrum. Foto: Kjartan Bjelland
Kl. 20.48: Kveldens program er 18 minutter gammelt. Blått lys betyr at musikk spilles. Foto: Kjartan Bjelland

VENNESLA: Det betyr at Radio Loland er på lufta med radiobingo, som vanlig i samsending med Radio Lindesnes.

— God kveld. Kveldens heldiggris må ha tallet 70 i en vinnerrekke. I så fall vanker det 12.000 kroner i tillegg til ordinær premie.

Programleder Torhild Aas setter stemningen umiddelbart.

Fem kvarter senere, da det røde lyset sloknet og spenningen var utløst, viste det seg at ingen ble heldiggris denne kvelden.

Dermed økes denne potten til 13.000 kroner neste gang den populære nærradiostasjonen, som startet virksomheten fra en campingvogn på Loland i 1988, er på lufta med radiobingo.

— 85, åtte - fem. 65, seks - fem. 51, fem - én.

Ikke innfødt

Torhild Aas er i gang med toraderstrekningen, der premien er 600 kroner.

Hun sier én, ikke ein. For hun er fra Tveit, ikke Vennesla.

Greit nok for trofaste lyttere. Mindre greit for én av dem er at hun leser tallene i forteste laget.

Så oppjusterer hun tausheten mellom tallene fra ti til elleve sekunder, og ingen klager på annet enn tendenser til skurr på linja.

38 tall må hun messe, før noen ringer inn og sier bingo.

Vi antyder at det er mange tall.

Men trerekkerstrekningen trekker enda lenger ut. 51 tall forkynnes på lufta i Vennesla og Lindesnes, pluss Iveland, Søgne, Songdalen og deler av Kristiansand som også får inn signalene, før telefonen igjen kimer.

Om bingo er lukrativt for Radio Loland?

Bingoblokker

— Det går i alle fall i pluss. Totalpotten for en spillekveld er 11.700 kroner. Eventuell heldiggris kommer i tillegg. Vi selger bingoblokker for omtrent 30.000 kroner hver gang. De fleste spillerne er av eldre årgang, sier Lars André Strøm, styremedlem og en av de frivillige radioildsjelene.

Radio Lolands lyttere kan også spille radiobingo hver mandag. Da har Radio Lindesnes ansvaret.

Venneslaradioens aller mest populære program heter Nattmix. Ifølge Strøm gløder kanalens tre telefoner tre sene timer hver fredag kveld.