ARENDAL: Han så ikke ut til å være preget av dystre meningsmålinger, SV-leder Audun Lysbakken, da han møtte deler av valgkampapparatet sitt og andre fremmøtte for å holde sin sommertale under Arendalsuka lørdag formiddag.

SKOLEFRIERI: - Vi er det eneste partiet som går tydelig inn for flere lærere, sa Audun Lysbakken i sin sommertale. Foto: Christensen, Marte

Både Lysbakken, Kristin Halvorsen og partimedlem og historiker Hans Olav Lahlum fokuserte på mulighetene for å gjøre en god valgkamp og å få trenden til å snu.

I talen kom Lysbakken med en politisk nyhet. SV vil støtte Utdanningsforbundets krav om en lovfestet lærertetthet i norsk skole. De går inn for en nasjonal minstestandard for hvor mange elever det kan være per lærer.

— Hvis vi skal være med å forhandle om en ny regjering etter valget, kan jeg love at en lovfestet lærertetthet skal stå på toppen av listen, sa han.

Han brukte mye av talen på temaer som miljø og solidaritet, og gjentok at SV er motstandere av å åpne nye områder for oljevirksomhet. Men lærertetthet i skolen skal altså være på toppen av listen i regjeringsforhandlingene dersom SV får sjansen en tredje periode.

— Erna sier hun vil satse på skolen, men hvorfor hører hun ikke på lærerne, da? harselerte Lysbakken.

SV er motstandere av flere prøver og karakterer i grunnskolen.

— Vi trenger rett og slett flere lærere. Vi tror det er det viktigste grepet for å øke kvaliteten på læringen i norsk skole, sa han.