— Det dreier seg om blant annet om sykler, verktøy, hifiutstyr og slalåmutstyr. En del av beslaget har vi klart å spore til innbrudd, men jobber videre med å identifisere gjenstandene. Det er et omfattende beslag, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen i Agder politidstrikt.

Under husransakelsene ble det funnet flere stereoanlegg. Foto: Erlend Olsbu

Tyvegodset ble funnet i forbindelse med husransakelser fredag og onsdag. Aksjonene er et resultat av etterforskningen rundt båtbrannen på Fosseholmen for en drøy uke siden.— En del ble funnet i et bolighus vi ransaket fredag. Vi fikk deretter informasjon om en annen adresse i Voiebyen, som ble ransaket onsdag. Tre personer som befant seg i boligen ble pågrepet, sier etterforskningsleder Ole Segberg ved Vågsbygd politistasjon.

Ber folk ta kontakt

Noe tyvegods er allerede levert tilbake til eierne, men politiet sitter fremdeles med en mengde gjenstander som trolig stammer fra diverse innbrudd.

— Det er gods som er stjålet fra hytter, garasjer og bedrifter. En del er stjålet fra hytter på Sumatra, sier Segberg.

Han ber folk som kjenner igjen gjenstandene om å ta kontakt.

— Det er ikke sikkert at alle har meldt gjenstandene stjålet, sier Segberg.

Tre personer siktet

Politiet fant også flere dyre sykler som trolig er stjålet. Foto: Erlend Olsbu

De tre som ble pågrepet er to menn på 25 og 26 år og en 22 år gammel kvinne.— De vil nå bli avhørt. I løpet av dagen vil vi ta stilling til om de skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Kjell Erik Eriksen.

Ifølge Eriksen er samtlige kjent for politiet fra tidligere. 26-åringen som er pågrepet er også siktet i forbindelse med båtbrannen. Han ble pågrepet i nærheten kort tid etter brannen, men ble senere løslatt. Mannen nektet straffskyld da han ble avhørt om båtbrannen og en rekke hytteinnbrudd.