— Vi så på sesongavslutningen som en ren bonus, og dro dit for å ha det gøy. Slik sett gikk det veldig bra. Dette var en fin avslutning, mener trener Lukas Udehoven.

5739 poeng er det fjerde beste Marcussen har levert på sju stevner i en skuffende sesong, men det var tross alt en liten opptur i forhold til VM hvor hun oppnådde 5684 poeng.

- Ferietid

— Hvis poengene hadde vært det viktigste, hadde vi ikke reist hit. Vi dro for å ha det gøy, og det fungerte bra. Vi har i alle fall fått avslutningen vi ønsket i forhold til å få en god evaluering av sesongen. Nå er det ferietid, sier Udelhoven.

5868 poeng fra Kladno i juni, er hennes laveste sesongbeste på mange år.

- I tidligere form enn pleier

— Hun var i tidligere form enn hun pleier, og var klar for 6000 poeng allerede i vår, men hun klarte aldri å ta neste steg. Vanligvis kommer hun sterkere og sterkere utover i sesongen. Universiaden var utvilsomt henne beste konkurranse, det skapte forventninger foran VM, og da trodde vi at hun var i rute til å smelle til. Men hun kom ut av den positive tendensen, sier Udelhoven.Ungarske Györgyi Zsivoczky Farkas vant sjukampen i Frankrike med 6306 poeng.

PS! Ida Marcussen ville ikke prate med Fædrelandsvennen ettersom hun har mediepause.