Onsdag i 2-tiden ble mannen parkert av politiet etter at Tollvesenet hadde avdekket smuglerforsøket.

— Mannen hadde 239,5 liter øl og 30 liter brennevin i lasten sin, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Parkert

Andersen sier at mannen ble geleidet til politivakta i Kristiansand, der nødvendige skritt ble tatt for å hindre mannen fra å kjøre videre.

Smuglervarene var gjemt innimellom lasten. Foto: Tollvesenet

— Politiet tok midlertidig beslag i hans førerkort, tollpapirer og transportdokumenter. Han vil bli anmeldt og bøtlagt, forteller operasjonslederen.- Ettersom det er snakk om en del øl og brennevin, nesten 270 liter, var beslaglagt mengde så stor at mannen gikk over Tollvesenets grense for hva de kan gi forelegg for, legger Andersen til.

Bestillingstur?

— Hva den 52 år gamle tyske sjåføren skulle med drikkevarene, vet vi ikke. Det kan ha vært bestilling som er mottatt, eller varer som var ment for salg underveis, oppsummerer operasjonslederen.

Her er noe av varene som ble beslaglagt. Foto: Tollvesenet

Ifølge politiadvokat Geir Magne Søfteland vil mannen få en bot på 15.000 kroner. Boten er ikke vedtatt, da mannen har bedt om betenkningstid.— Etter hva vi vet, har mannen tidligere pleid å kjøre via Svinesund, men denne gangen kom han inn via Kristiansand, avslutter operasjonsleder Øyvind Andersen.

Var skjult

Steinar Fjæran, seksjonsleder ved Kristiansand tollvesen, sier smuglervarene var godt gjemt blant 2.500 kilo med diverse stykkgods, som planteutstyr, fra Tyskland.

— Pallen sto innerst på hengeren, og var merket med varetype og adressat. Og pakket inn med krympeplast, forteller Fjæran.

— I tillegg var det merket med et firma som skulle være mottaker. Den mobile scanneren, som vi hadde på besøk i natt, avdekket smuglerforsøket, legger seksjonslederen til.