— Politiadvokaten har akkurat laget en beslutning om at han løslates mot meldeplikt. Så han er nok ute i løpet av kort tid, sier etterforskningsleder Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon.

Mandag kveld ble 23-åringen pågrepet under en væpnet aksjon på Grim i Kristiansand. Mannen skal da ha truet kjæresten sin og flere andre personer med kniv. Han skal også ha truet med å hente en pistol.

Nekter straffskyld

— Han går langt i å erkjenne de faktiske forhold, men nekter straffskyld, sier Jørgensen.

Politiet har beslaglagt flere kniver fra en bolig i nærheten av stedet mannen ble pågrepet.

— Vi har ikke funnet noe skytevåpen, heller ikke våpenkopier, sier Jørgensen.

Ble fengslet i fire uker

I tillegg til trusler mot kjæresten og andre er 23-åringen siktet for å ha spyttet og sparket etter politiet i etterkant av pågripelsen.

Onsdag formiddag ble 23-åringen fremstilt for fengsling i Kristiansand tingrett. Politiet mener faren for gjentatte straffbare handlinger er stor og fikk medhold av retten til å fengsle mannen i inntil fire uker.

Torsdag formiddag ble det klart at han løslates mot meldeplikt.

— Grunnen er at vi ikke har ledige plasser, sier Jørgensen.

Tidligere dømt for trusler

Han opplyser at personene som ble truet nå vil bli varslet om at 23-åringen løslates. Samtidig fortsetter etterforskningen av saken.

— Vi har avhørt kjæresten. Hun bekrefter de faktiske forhold, men ønsker ikke at det fremsettes påtale mot mannen, sier Jørgensen.

23-åringen er tidligere straffedømt flere ganger. 16. mai ble han idømt 120 timers samfunnsstraff for drapstrusler.

Ba om løslatelse

Mannens forsvarer, advokat Lars Faye Ree, ba retten løslate 23-åringen da han ble fremstilt for fengsling.

— Ved å fengsle ham øker sjansen for tilbakefall. Han har så mye bra rundt seg nå at han bør få den sjansen, sa Faye Ree onsdag.

23-åringen er i full jobb og etter eget utsagn rusfri. Han skal også ha brutt med et kriminelt miljø han tidligere var en del av. Retten kom fram til at dette ikke var nok og ga derfor politiet medhold i begjæringen om fengsling.