Fenomenet selfie, hvor du tar et bilde av deg selv, har de siste årene tatt av, og i 2013 ble ordet «selfie» kåret til årets nyord av Oxford Dictionaries. I fjor lanserte Den Norske Turistforeningen (DNT) en ny tvist av selfie, nemlig «fjellfie», en selfie tatt på fjellet.

Har du tatt en «fjellfie»? Fædrelandsvennen vil gjerne se dine bilder. Send de til oss på nyheter@fvn.no eller merk bildet med #fvnfjellfie

DNT oppfordrer folk til å merke bildene sine med #fjellfie. Foto: Ida Marie Helgesen

— Fjellfie spiller på uttrykket selfie. Forskjellen er at du må være på fjellet for å ta en fjellfie, og trenden har blitt populær. Det strømmer på med fjellfies fra ulike fjellområder, sier Ida Amelie Helgesen, kommunikasjonsrådgiver hos DNT.

Over 8000 bilder

I løpet av påskeuka i fjor strømmet det på med over 2000 bilder. Og nå har begrepet kommet for å bli. Så langt er det til sammen postet nesten 8500 bilder på Instagram, merket med emneknaggen #fjellfie. Helgesen tror populariteten har med nordmenns tilknytning til hytta og fjellet.

— Nordmenn er utrolig glad i å være på fjellet i påska. Undersøkelsen viser nærmere 50 prosent skal på hytta. Hyttene ligger ofte på fjellet, hvor folk er glad i å gå på ski og nyte naturen. Mange er i tillegg glad i å ta bilder av seg selv. Derfor er fjellfie en perfekt kombinasjon, sier Helgesen.

Få fram påskefølelsen

Til tross for at begrepet ble lansert i fjor, forteller Helgesen trenden har tatt seg opp nå til påske. Hun oppfordrer folk til å fortsette med delingen, men har selv noen tips for å få fram den gode påskefjellfie-følelsen.

— En god fjellfie tas i flotte naturomgivelser, og spesielt i påska er det kult å ta med skismøring, en appelsin eller en kvikk lunsj i bildet. I tillegg må du huske å merke bildet, slik at andre også kan få se din fjellfie, sier Helgesen.

Har du tatt en «fjellfie»? Fædrelandsvennen vil gjerne se dine bilder. Send de til oss på nyheter@fvn.no eller merk bildet med #fvnfjellfie