En større hytte på Nylund Park ved Geiskeli noen kilometer sør for Hovden står i full fyr. Brannen, som ble varslet inn klokken 07.57, har man først i 9.40-tiden fått kontroll på.

Rykket ut

Setesdal Brannvesen rykket sammen med Bykle-ambulansen ut på meldingen om hyttebrann. Politiet er også varslet, men hadde klokken 9.30 ennå ikke ankommet stedet.

— Brannen er i toppetasjen på hytten. Hytta har masse hulrom, slik at flammene fortsatt har kontrollen, sier overbefalt Egil Kvitne i Setesdal brannvesen.

— Taket har begynt å rase sammen, slik at vi måtte trekke ut røykdykkerne våre. De to som var i hytta, har kommet seg ut, legger han til.

Til legesjekk

Hytta ligger i Nylund park på Hovden. Foto: Jim Rune Bjorvand

Brannstedet er i det nye hyttefeltet ved Nylund Park, ikke langt fra Geiskeli. Hytta er et par år gammel. Det kan ifølge overbefalet se ut som om brannen har begynt i andre etasje.— De to personene som var i hytta er sendt til lege med mulige røykskader, men de var oppreiste. Så de får for sikkerhets skyld en legesjekk, opplyser Kvitne.

— Ambulansen fra Bykle var raskt på stedet og er nå i beredskap siden vi har syv mann i jobb på stedet. Vi har kontroll på brannen, tilføyer overbefalet.

Store skader

Millionhytta ligger i et relativt nytt hyttefelt ikke langt fra Riksvei 9.

Hytta ligger i Nylund park på Hovden. Foto: Jim Rune Bjorvand

— Hytta er trolig totalskadd, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, overbetjent Frank Solås.Politienheten ankom stedet i det brannvesenet fikk kontroll på flammene.