Studentutestedet Pir 6 legges ned ved slutten av vårsemesteret, opplyser Studentsamskipnaden i Agder (SiA).

— Vedtaket ble gjort for noen uker tilbake, men vi har vært opptatt av en ryddig prosess opp mot ansatte og samarbeidspartnere, sier styreleder i SiA, Ole Thomas Grimsli, til Fædrelandsvennen.

Ti mister jobben

Grunnen til nedleggelsen er at utestedet, som ligger i Havnekvartalet i Kristiansand sentrum, gikk med tre millioner i underskudd i fjor.

Ti deltidsansatte mister jobben.

— De går ut oppsigelsestiden og vil ikke få jobbe hele perioden. Men vi vil selvfølgelig følge våre forpliktelser overfor dem, sier Grimsli, som opplyser at det ikke er satt en endelig dato for når det er slutt.

— Det er litt avhengig av at en del folk har booket Pir 6 i juni. Vi ønsker at de skal få avvikle sine arrangementer. Blant annet har flere studenter booket stedet til å holde eksamenskonserter, sier han.

Vil unngå større tap

Administrerende direktør i SiA, Steinar Finseth, opplyser i en pressemelding at det er prøvd flere tiltak det siste året for å redde studenthuset.

— Og det er lagt ned en betydelig arbeidsinnsats av engasjerte medarbeidere. Disse tiltakene har resultert i god økning av aktivitet, men ikke i tilstrekkelig omfang. Styret for SiA har derfor kommet til at tiden er moden for å legge ned driften slik at fremtidige tap kan unngås, opplyser Finseth i pressemeldingen.

— Vi kunne ikke rettferdiggjøre videre drift, legger styreleder Grimsli til.

Vil se på muligheter

Av tiltak som er blitt satt i gang for å redde driften, nevner Finseth samarbeid med TrashPop, stand up- og forfatterkvelder, faste jamkvelder, fotballvisninger, samt omlegging fra kun frivillig basert drift til avlønning av personalet.

— Vi vil i tiden fremover vurdere hvilke muligheter som åpner seg etter at Pir 6 er lagt ned. Vi er opptatt av utvikling av universitetsbyen og vil fortsette å skape konsepter som knytter studentene tettere opp mot sentrum, sier Finseth i pressemeldingen.