Hendelsen skjedde i november i fjor i kvinnens (28) leilighet i Kristiansand. Mannen bodde sammen med henne på dette tidspunktet. Da kvinnen kom hjem beskyldte han henne for å ha vært utro, og viste at han satt patroner i hagla. Så rettet han våpenet mot kvinnens hode og knær, og truet med å skyte henne.

Mannen slo også kvinnen i ansiktet og tok kvelertak på henne. Da kvinnens hund bet ham i foten, slapp han taket. Trusselsituasjonen varte nesten hele natten.

Da saken gikk i Kristiansand tingrett møtte 30-åringen ikke opp. I avhør har han nektet for å ha truet kvinnen, men erkjent å ha vært i leiligheten på det aktuelle tidspunktet. Han nekter også straffskyld for slaget, og mener han slo som følge av at hun truet med å ta sitt eget liv.

Straffen er satt til fengsel i ni måneder, og retten mener det er skjerpende at kvinnen var forsvarsløs og at volden var uprovosert. Han er også dømt for brudd på våpenloven knyttet til hagla og en slåsshanske. Hagla stammer fra et innbrudd.

Mannen er russisk statsborger. Han har fått avslag på asylsøknaden, og er innvilget frivillig retur til hjemlandet. Han må imidlertid sone fengselsstraffen i Norge før han blir sendt ut av landet.