Dirigent Alf Willy Vestergren styrte sitt orkester med stødige hender. Foto: Espen Sand
Mandal Byorkesters nyttårskonserter i Buen ble tatt varmt imot av publikum. Foto: Espen Sand
Melodien Czardas ble spilt av Gina Hansen på slaginstrumentet marimba. Foto: Espen Sand
Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen er opprinnelig fra Byremo. Skuespilleren ved Agder Teater var spesielt invitert solist under nyttårskonserten, og her synger hun Vilja Lied. Foto: Espen Sand
Full sal i Buen. Foto: Espen Sand

— Tilbakemeldingene etter konsertene har vært så overveldende positive at jeg blir litt ydmyk, sier Alf Willy Vestergren, dirigent og leder for Mandal Byorkester.

— Orkesteret spilte fantastisk bra, og det var et høyt nivå over det som ble vist fram. Vi er strålende fornøyd, legger Vestergren til.

Nystartet orkester

Dirigenten startet byorkesteret i Mandal for litt over to år siden med tanke på åpningen av Buen Kulturhus. Bidraget ble så godt mottatt at orkesteret bestemte seg for å fortsette satsingen. I fjor sto de bak tidenes første nyttårskonsert i Mandal.

Det ga mersmak, både for musikerne og innbyggerne. Denne helga siktet orkesteret mot stjernene, der de kunne lokke med gjestesolister som Torstein Sødal og Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen på scenen.

— Det å ha med to av Sørlandets beste solister er fantastisk for oss. Det gjør noe med oss, spesielt i forhold til motivasjonen. Vi våget å invitere noen av de beste solistene og da kreves det litt av oss også, smiler Vestergren.

Skreddersydd program

— Vi grublet litt over hvem vi ønsket å invitere med oss, og som passet best til vårt orkester. Da det ble Sødal og Fuglestveit-Mortensen så ble programmet skreddersydd slik at det skulle passe til deres stemmer, forteller dirigenten.

Sødal sang på fire sanger, to av dem duetter med Fuglestveit-Mortensen. På både Bring Him Home og My Way leverte sørlendingen vokalprestasjoner som ga de 400 fremmøtte frysninger på ryggen.

Det måtte settes opp to nyttårskonserter for å dekke mandalittenes behov.

Populært

— I fjor satte vi kun opp en konsert, og da var det mange som måtte dra hjem uten billett. Derfor ble det to konserter i år, sier Vestergren.

Byorkesteret ga mandalittene en konsert som like gjerne kunne vært spilt i Wien. Alle ingredienser var på plass, der konserten åpnet med Johan Halvorsens Bojarenes inntogsmarsj og avsluttet med Florentinermarsj av Julius Fucik. Konserten ble krydret med noen av Norges beste unge dansere, blant annet tiåringene Olav Elias Dønnestad og Amalie Aune fra Kristiansand.

En tradisjon?

Nyttårskonserter to år på rad er betegnelsen på en tradisjon. I alle fall ifølge konsertens konferansier.

— Når noe skjer to ganger på rad, er det i mitt hode blitt en tradisjon, sa Morten Ericson, med en litt spøkefull tone.