— Vi reagerer negativt på at Frp lanserer en mulig felles ordførerkandidat i avisen, uten at involverte partier er blitt enige. Derfor trekker vi oss fra møtet onsdag, sier Høyres ordførerkandidat og gruppeleder Bernt Slettedal.

Dermed ser det ut til at forsøkene på å lage en felles plattform mot KrF/Ap-samarbeidet i Vennesla strander før det kom i gang.

- Lite modig av Høyre

Frps Alexander Etsy Jensen er skuffet over Høyre.

— Høyre er lite modige nå. Nå må Høyre ta ansvaret hvis ikke vi får til et maktskifte i Vennesla. Jeg beklager at Høyre ikke ønsker å sette seg ned å diskutere gode ideer i opposisjonen før valget, sier han.

Det var før helga Fædrelandsvennen fortalte om møtet mellom opposisjonspartiene i Vennesla som skal holdes onsdag.Initiativtaker var Yngvar Tveit i Partiet De Kristne. Tveit ønsker et maktskifte i Vennesla og hadde invitert Frp, Høyre og Venstre til møtet.

Frps Alexander Etsy Jensen spilte ut Sps Eivind Drivenes som en mulig felles ordførerkandidat for opposisjonen. Han sa at politikken i Vennesla er tilstivnet og at ny politikk er viktigere enn posisjoner for Frp.

Drivenes selv er åpen for denne muligheten, men har sagt at en slik løsning må forankres bredt i Sp.

Men nå setter altså Høyre foten ned - i hvert fall foreløpig.

Har sin egen kandidat

— Vi har ikke noe i mot Eivind Drivenes i Senterpartiet, Alexander Jensen i Frp eller noen i Partiet De Kristne. Men vi kan ikke diskutere en felles ordførerkandidat nå, sier Slettedal,

Høyre har hatt gruppemøte og understreker at Høyre går til valg med sin egen ordførerkandidat: Bernt Slettedal.

— Et møte med de andre opposisjonspartiene, hvor det reelt skal forhandles om posisjoner, må komme i etterkant av valget basert på det foreliggende valgresultat, sier Bernt Slettedal.

— Er dere mot Eivind Drivenes som ordførerkandidat?

— Vi har ikke noe mot noen, og avviser ingenting Men et samarbeid må forankres i noe, i politikk. Derfor er det for tidlig å møtes nå, sier Slettedal.

Etsy Jensen mener tvert i mot det er viktig å samle opposisjonen. før valget.

— Vi vil få en helt annen styrke inn mot valget hvis vi avklarer på borgerlig side på forhånd. Men Høyre rir nok mange hester samtidig nå, vi må bare innse det, sier han.

Etsy Jensen mener Høyre holder muligheten åpen for en allianse med KrF etter valget, hvis KrF må finne nye partnere for å sikre makten.

— Har du tenkt å bli varaordfører sammen med KrF, Slettedal? Er det derfor Høyre ikke vil samle opposisjonen?

- For tidlig

— Nei, det er ikke derfor vi trekker oss fra møtet onsdag. Vi har alle muligheter åpne, og lukker ingen dører, noen veier. Hele tiden når politikere treffes så sonderer vi og diskuterer. Det skal vi fortsette med. Men forhandlinger skjer etter valget, svarer Slettedal på det.

Yngvar Tveit i Partiet De Kristne har ikke svart på våre henvendelser.

  • Nå må Høyre ta ansvaret hvis ikke vi får til et maktskifte i Vennesla.

  • Et møte med de andre opposisjonspartiene, hvor det reelt skal forhandles om posisjoner, må komme i etterkant av valget.