ARENDAL: – Vi avsluttet søket ved halv fem-tiden, uten resultat. Vi kommer til å samles senere i dag for å se på hva vi skal gjøre videre, sier Audun Eide, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen ved 07-tiden mandag morgen.

Eide opplyser at det vil bli tatt en ny vurdering om videre søk i løpet av formiddagen.

Ønsker tips

Det er 23 år gamle Endre Müller Gjendem som er meldt savnet, og politiet ønsker tips i saken.

Gjendem ble sist sett i Arendal sentrum natt til lørdag.

Politiet har ingen holdepunkter for å si noe om han kan ha blitt utsatt for noe kriminelt, men holder alle muligheter åpne.

– Politibåten og redningsskøyta har søkt i havneområdet i Arendal, og politiet har gått opp ruta som ville være naturlig for savnede å benytte på vei hjem, sa operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt søndag.

Leteaksjon iverksatt

Søndag ettermiddag ble en større leteaksjon iverksatt

– Vi starter der vi har siste sikre observasjon av ham, og tar det derfra, sa operasjonsleder Kleivane.

Frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norsk folkehjelp bidrar, sammen med nødetatene.

Søndag kveld opplyste politiet at de ville fortsette arbeidet gjennom natta.

– Vi har ikke gjort noen funn foreløpig, men fortsetter utover natta, med redningshunder og annet personell, sa Kleivane.

Dersom letingen ikke gir resultater i natt, vil politiet ta en ny vurdering når det lysner.

– Vi har et betydelig innslag av frivillige, egne og andre ressurser. Jeg har ikke tall på hvor mange som er involvert, men det er snakk om betydelige ressurser, sa Kleivane.

Røde Kors-mannskaper fra Kristiansand, Mandal og Evje har vært involvert, men enkelte av de frivillige har gitt seg etter at mørket falt på. Søket har pågått både på land og på vannet.

Letemannskaper har gjennomført overflatesøk i området der mannen sist ble sett. Foto: Ernest Boswarva

Bekymringsmelding

Det var i 21-tiden lørdag kveld at politiet mottok politiet en bekymringsmelding om at en mann ikke hadde møtt til en avtale lørdag formiddag. Det ble tatt imot en formell savnet-melding sent lørdag kveld, opplyste politiet søndag ettermiddag. Både familie og venner har meldt Gjendem savnet.

23-åringen er cirka 180 centimeter høy, har mørkt hår og ved siste observasjon hadde han på seg en hvit og rød genser, og mørke bukser.

Den savnede Endre Müller Gjendem ble sett på 7-eleven i Arendal sentrum klokka 02.00 natt til lørdag. Da gikk han i disse klærne. Foto: Politiet

Sist sett på utested

Den savnede har vært ved utestedet Madam Reiersen i Arendal natt til lørdag, opplyser politiet. Sist sikre observasjon som er gjort skal ifølge politiet ha vært rundt klokka 02.15 natt til lørdag.

Politiet bruker også varmesøkende drone i søket etter mannen. Foto: Ernest Boswarva

Like før, rundt klokka 02.00 natt til lørdag, var savnede på 7-Eleven i Arendal sentrum, viser overvåkningsbilder som politiet har sikret seg. Etter dette, slutter alle spor.

Innsatsleder Anders Holt i Agder politidistrikt leder aksjonen. Foto: Ernest Boswarva

Politiet gikk søndag ut med navn på den savnede, i håp om å få inn tips om hvor han kunne være.

– Vi har fått mange tips, men ingen som har gitt resultater så langt, sier Kleivane. Han oppfordrer folk til å ha lav terskel for å kontakte politiet på 02800 dersom de har sett noe av interesse.

Bor i nærheten

– Savnede ble sett gående fra Madam Reiersen alene. Han disponerer en leilighet i gangavstand fra utestedet, rundt tre kilometer unna, fortalte operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane.

Endre Müller Gjendem bor på Hisøya. Politiet har gjort undersøkelser også i boligen, og på veien mellom boligen og stedet der han sist ble sett.

Utestedet Madam Reiersen ligger ved Pollen i Arendal sentrum. Foto: Ernest Boswarva