MO I RANA: Det er nå over en uke siden Grimstad-mannen Ståle Tveitane omkom, da han og dykkerkompis Bjarte Vestøl dykket ned mot 75 meter i Pluragrotten utenfor Mo i Rana forrige onsdag.

Hele familien venter på at Tveitane skal bli hentet ut, men byråkratisk krangling gjør at prosessen står stille.

— Vi vil bare ha Ståle ut. Det er veldig tungt for familien å måtte vente, sier Torgeir Olav Tveitane, far til den avdøde dykkeren.

I Grimstad venter også Tveitanes kone og to barn på at deres kjære skal bli brakt hjem. Ifølge VG sier politiet at at det er Arbeidstilsynets mangel på regelverk for dykkeraksjoner så dypt, som gjør at bergingen ikke er gjennomført.

— Vi har fått en utfordring ved å måtte forholde oss til Arbeidstilsynet. De mangler regelverk på denne typen aksjoner, og derfor har ikke vi mulighet til å foreta oss noe, sier politiinspektør og stabssjef John Helge Vang ved Helgeland Politidistrikt til VG.

I Mo i Rana befinner det seg ti norske grottedykkere som har sagt seg villige til å hente ut den avdøde. Det får de ikke lov til av politiet, og ifølge NRK Sørlandet venter man nå på redningsdykkere fra England for å hente ut den omkomne.

— Grottedykkermiljøet er fortvilet og i opprør over at de ikke får anledning til å hjelpe til, sier Bjarte Vestøl til VG.

Mens de bårakratiske flokene venter på å bli løst, sitter familien til Tveitane hjemme i Grimstad og venter.

— Det er samme for oss hvem som gjør dette. Det eneste vi ønsker er å få Ståle hjem slik at vi kan få en begravelse, sier Torgeir Olav Tveitane til VG.