LILLESAND: Voldsepisoden skjedde natt til 1. mai etter at den tiltalte hadde tatt en kvinnelig festdeltaker i skrittet 2-3 ganger. Kvinnen reagerte med å klapse til gjerningsmannen i ansiktet. Han skal deretter ha slått tilbake med knyttet neve to ganger.

Flere av festdeltakerne reagerte med avsky på handlingen. Gemyttene roet seg etter hendelsen, men etter en tid reiste 25-åringen seg igjen. Han gikk rundt bordt hvor festdeltakerne satt, grep tak i en firkantet whiskyflaske og slo til den ene mannen i rommet med voldsom kraft.

Slaget traff i tinningen, og var så kraftig, at mannen ble bevisstløs og falt tilbake i stolen. Et vitne kastet seg over voldsmannen og holdt han fast mens de andre på nachspielet forsøkte å få kontakt med offeret. Det klarte de ikke, og mannen var bevisstløs i flere minutter. Ambulanse ble tilkalt. Da helsepresonellet kom klarte de til slutt å få kontakt med offeret. I flere uker etter hendelsen har mannen slitt med hodepine.

Til politiet har et av vitnene forklart at det så ut som 25-åringen forsøkte å "ta knekken på" voldsofferet.

I dommen understreker retten at bruk av flaske som slagvåpen anses som et særlig farlig redskap.

Tre uker i forkant av voldsepisoden kastet den tiltalte en kvinne ut av inngangsdøra i leiligheten hennes i Lillesand. I fallet klarte ikke kvinnen å ta seg for, slik at hun falt med haken først i hellene utenfor. Episoden skjedde etter at kvinnen ville ha mannen til å forlate leiligheten. Etter fallet måtte kvinnen sy tre sting i haken på legevakten.

Mannen er dømt til å betale kvinnen 1800 kroner i erstatning.

I tillegg til seks måneders fengsel må mannen betale saksomkostninger på 1500 kroner.