KRISTIANSAND: Styreformann i Masterferries, Tom Bringsværd er tilbakeholden med opplysninger når det gjelder kjøper, men han avslører at det ikke er lenge før "Gabriel Scott" vil kaste loss og seile ut fra Narvika.

Båten ble kjøpt inn da Masterferries startet opp i Kristiansand, men har aldri vært i trafikk mellom Kristiansand havn og Danmark siden 1975-76 og sommeren 1981. — Vi har hatt flere interesserte kjøpere, og jeg regner med et salg vil være i boks i løpet av neste uke, sier han.

Når det gjelder kjøp av ny ferje mener styreformannen at det antakeligvis er snakk om litt lengre tid før en avtale er i orden, men han sier at Masterferries også her har vært i dialog med flere aktører.

Tidligere har rederisjef i Masterferries, Svein Olaf Olsen uttalt at en ny ferje trolig ville være i Kristiansand på denne siden av jul. Da var det snakk om en båt som lå i Australia og som tidligere hadde vært brukt av det amerikanske forsvaret.

— Jeg vil ikke ut med noen mer konkrete opplysninger før vi har en avtale på bordet, men vi er kommet godt i gang med prosessen, sier styreformann Bringsværd til fvn.no mandag.