KRISTIANSAND: Både Syd-Kvadraturen Vel og Kristiansand kommune har fått en del klager etter World Tour i Tresse i sommer. Klagene går på støy, høy musikk og ikke minst på anleggsarbeid.

Barn hindret i lek

«Barn, familier, gående og syklende ble hindret i fri ferdsel og lek hele sommerferien på grunn av dette store arrangementet», heter det i klager til velforeningen.

— Det var opp- og nedrigging i fem uker. Dette pågikk hver eneste dag mellom klokken 07 og 23. Barna som lekte på lekeplassen måtte voktes veldig. Det var to svære biler som kjørte inn på Strandpromenaden hele dagen, og store gravemaskiner i arbeid. Det er litt leit, parken er jo ikke bare en sportspark. Det var umulig for gående å for eksempel komme til festningen, sier Elisabet Stray, leder i Syd-Kvadraturen vel, til fvn.no.

Foreløpig har ikke velforeningen bestemt seg for hva de skal gjøre med klagene, men dette blir bestemt på et styremøte senere i uken. Uansett forstår Stray naboklagene.

— Men er det ikke positivt med litt liv i Tresse?

— Joda, det er positivt at man bruker Tresse, men ikke på den måten. Tresse er for lite til et sånt arrangement. Tresse skal være et stille sted hvor man kan spasere og barna leke. Parken var ment å være en folkeplass, ikke et sportssted, sier Stray.

Hun ønsker å understreke at velforeningen ikke vil være noen « surhetsinstans».

— Vi er helt vanlige mennesker, sier hun.

- Baksiden av medaljen

Påtroppende ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand er ikke overrasket over at naboer klager.

— Jeg er kjent med at det har kommet en del klager. Det er klart at et så stort arrangement vil medføre en del klager. Dette er selvfølgelig baksiden av medaljen, sier Sørensen.

Han avfeier å flytte World Tour-arrangementet dersom det går av stabelen i Kristiansand igjen.

— Det er beklagelig for beboerne, men for byen totalt sett er dette et så verdifullt arrangement at vi må finne en løsning.

— Jeg tror årsaken til suksessen var beliggenheten. Nå må vi se hvordan vi kan gjøre dette med minst mulig ulempe. Kanskje vi kan lære av ting vi har gjort, og bli mer skånsomme neste gang, sier Sørensen.

STORT ARRANGEMENT: World Tour gikk for første gang av stabelen i Kristiansand i sommer. Men ikke alle er like fornøyd. Foto: Kristin Ellefsen