KRISTIANSAND: — Hvor stor fart er umulig å anslå, men flere vitner har reagert på den høye farten, opplyser etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til Fædrelandsvennen.

De siste observasjonene er gjort bare sekunder før den tragiske ulykken på Vågsbygdveien, der en Søgne-kvinne (25) på vei til sitt eget utdrikningslag og den mannlige mc-føreren (23) fra Vennesla begge omkom.

Et vitne ble forbikjørt av en motorsykkel i særdeles høy fart på Vesterveien i samme tidsrom, like før klokken 10 lørdag, og politiet antar at det er samme mc-en.

  • Vi så begge to at den kom imot oss, men han fikk ikke rettet opp sykkelen og sammenstøtet var uunngåelig, forteller sjåføren av den møtende bilen.

70-åringen fikk bremset kraftig opp og lagt bilen delvis utenfor kantlinjen, uten at det nyttet. Han slapp helt uskadet fra ulykken, mens kona pådro seg brudd i begge hendene.

Etter gårsdagens avhør av sjåføren og fem andre vitner er politiet også sikre på at den omkomne kvinnen bar hjelm, mens mc-føreren kjørte uten.

Det er ikke bremsespor på stedet, noe som ville indikert farten. Samtidig kan manglende bremsespor styrke en teori om at passasjeren har satt seg opp i svingen, som følge av redsel eller uerfarenhet.

— Det er et kjent problem at hvis ikke passasjeren er med på bevegelsene, forandrer du på tyngdepunktet og mc-en kan gå rett fram. Dette forsterkes ved høy fart. Men om det har skjedd her får vi aldri rede på, opplyser etterforskningsleder Rune Strømsvåg, som selv er erfaren mc-fører.

Ifølge politiet har ikke den brå kurven ved Storenes vært spesielt ulykkesbelastet.

— For dem som ikke er kjent er det en veldig krapp sving, poengterer sjåføren i den møtende bilen, som bor bare noen hundre meter unna.

Politiet har ikke fått brakt på det rene om mc-føreren var kjent med strekningen.