KRISTIANSAND: Under forrige valg gikk KrF tilbake hele 7,2 prosent i Vest-Agder. Dermed mistet Dagrun Eriksen plassen på Stortinget, mens Jon Lilletun fikk fortsette på Løvebakken. Utjevningsmandatet i Vest-Agder gikk til Venstres Anne Margrethe Larsen.

Ettersom Lilletun representerte KrF i Vest-Agder vil dermed Eriksen automatisk rykke inn på Stortinget nå som Lilletuns plass står tom.

I dag jobber Dagrun Eriksen i stortingssekretariatet som spesialrådgiver for partiets stortingsgruppe.

I denne stortingsperioden har Jon Lilletun sittet i Utenrikskomiteen. I sine to perioder på stortinget har Dagrun Eriksen hatt arbeidsoppgaver i Forsvarskomiteen (97 -01) og Familie, kultur og administrasjonskomiteen (01-05).

Siden Eriksen ble kjent har hun først og fremst vært kjent for sitt engasjement i norsk familiepolitikk. Dermed er det lite trolig at Eriksen overtar Lilletuns arbeidsoppgaver, men ønsker å jobbe med sine hjertesaker.

Fvn.no har vært i kontakt med KrFs stortingssekretariat som bekrefter at Eriksen ikke nødvendigvis overtar Lilletuns plass i utenrikskomiteen. Partiet står fritt til å bruke henne der de måtte ønske.