KRISTIANSAND: — På bakgrunn av de opplysningene som er kommet fram, går vi nå ut med at det ikke er mistanke om at noe straffbart er skjedd, sier politiadvokat Bodil Folkestad Gyland til fvn.no.

Jenta fortalte til politiet da hun ble funnet at to menn og en bil skulle ha vært involvert i hendelsen. Dette stod hun fast ved under dommeravhøret onsdag, men ut fra andre opplysninger som er kommet fram i saken velger politiet å ikke feste lit til forklaringen.

— Jenta involverte to menn og en bil i hendelsesforløpet. Men dette har vi ikke dekning for verken i vitneavhør, helseundersøkelse, tekniske undersøkelser eller i observasjoner som ble gjort i området i forkant av og i tidsrommet da hun ble funnet, sier Folkestad Gyland.

Den ni år gamle jenta ble funnet fastbundet til et tre i en hage i Furulia i Åsane mandag kveld. Da hadde helikopter, politipatruljer, Røde Kors og frivillige lett i flere timer etter den ni år gamle jenta, etter at hun ikke kom hjem fra skolen i 14-tiden.

Jenta var så solid bundet at hun måtte kuttes løs med en kniv. Politiet tror imidlertid at niåringen kan ha bundet seg selv.

— Vi har ikke funnet noen holdepunkter for å legge til grunn at noen andre personer, verken barn elle voksne, har vært involvert i episoden. Så vi kan ikke utelukke at dette er noe jenta har gjort selv, sier politiadvokaten.

Etterforskningen av saken er ikke avsluttet, men med bakgrunn i all opmerksomheten denne saken har fått gir politiet nå status for å understreke at det ikke er grunn til bekymring.