BASKETBALL KRISTIANSAND— Det er en helt annet lagfølelse i år. Disse guttene kjenner hverandre så godt, og henger sammen hele tiden. Vi har fått et lagfokus, og guttene spiller bedre når de er som en familie, sier Collins.Det har resultert i fire gode kamper av Pirates, hvorav de har vunnet de to siste. I gårsdagens kamp mot 3B/Bærums Verk sto samtlige spillere fram og viste hva som bor i laget, selv om de spilte eller ikke.- Never die, never give up, sier Collins med et smil. For i midten av tredje periode lå vertene under med 11 poeng, og ting så mørkt ut. Men med god hjelp fra høylytte innbyttere, og et heltent hjemmepublikum, tok laget seg sammen, og leverte nok en fantastisk sluttspurt.- Guttene har lært seg å spille sammen som et lag. Vi vet at Zane Gillard og Willie Dunn er de store stjernene, men det er gutter som Ifiok, Brian, Toni og alle de som ikke spilte som presser Zane og Willie på treningene. Dette er et lag, forklarer Collins. FAMILIE.

Pirates-treneren får støtte av unggutten Didrik Versland.- Vi er som en familie, og spiller som en familie. Alle står opp for hverandre, og derfor har vi begynt å vinne, sier Versland. 17-åringen har ikke fått mye tillit så langt i sesongen, uten at det plager ham nevneverdig. - Jeg er kjempefornøyd med å være her, og jeg føler at jeg utvikler meg hver eneste dag, sier han. Rasim Beqiri har også fått begrenset med spilletid tidligere i sesongen. I går fikk han imidlertid sjansen, og storspilte i sine 11 minutter på banen. - Vi kommer til å fortsette å vinne hvis vi spiller som i dag. Vi gir aldri opp, og jobber steinhardt for hverandre på trening og i kamp, sier den 202 cm høye senteren. FORSVARSSPILLET.

Kampen mot 3B Bærums Verk ble like spennende som de tre foregående kampene til hjemmelaget i Vågsbygdhallen denne sesongen. Med 24 sekunder igjen å spille, på stillingen 112-111, leverte Toni Tomic en fantastisk blokkering på en 3B-spiller, slik at Pirates fikk ballen. I det neste angrepet ble Willie Dunn feilet, og amerikaneren satte sine to straffer. 3B klarte kun å redusere til 114-113 i kampens siste sekund, og hjemmelaget kunne slippe jubelen løs. - Jeg skulle ønske at vi klarte å gjøre det mindre spennende, sier Collins, som lot seg irritere over én ting i går; forsvarsspillet. - Forsvaret er helt elendig. Vi gir bort 113 poeng. Når vi får orden på den delen blir vi et mye bedre lag, sier Pirates-treneren. Tekst: Håvard Karlsenhavard.karlsen@fvn.no - 38 11 32 06